wissel

Tijdens de safari van Ria,Gio,Gea en Mirjam was het erg rustig thuis. Moeder dochter dagen : gezellig !Ze hebben enorm genoten van de safari en heel veel gezien, waar alles safari gangers van dromen : een lion kill. Een leeuwin in ‘aanval positie , dan sluipen en toeslaan : één van de tien, zoniet honderdtallen buffels. In een paar seconden was het gebeurd. Ze hebben nog lang staan kijken hoe de, opeens uit het niets, toestromende leeuwen (wel 10) begonnen aan hun feestmaal. Blijkbaar eerst de zachte delen, zoals de lippen…
Ook luipaarden maar geen cheetahs gezien. Veel prachtig olifanten.
Missie geslaagd.
Mirjam kon na even relaxen beginnen met inpakken en we zijn de volgende ochtend om 05:30 door Elijah, in een ‘bakkie’ opgehaald om weer naar Mariakani te gaan. De trein was zoals vorige keer op de minuuut stipt. Weer een heel gecheck en gedoe erger dan op luchthavens. We waren nu voorbereid dat je alleen als je eersteklas reist eten kan kopen, dus hadden we een hele zak (10 stuks) mandazi mee.
Onderweg redelijk veel olifanten gezien weer in Tsavo East, ook anitlopen en wharthogs. Maar droog…Kenia is zooo droog….dramatisch.
Zeer leuke gesprekken en lachbuien gehad met de drie Keniaanse dames die tegenover ons zaten.
Bij aankomst in Syokimau (het ”Nairobi station) zijn we met de pikipiki de snelweg overgestoken (best eng) naar de shoppin mall. We hebben daar heerlijk gegeten (na gekozen te hebben tussen alle menu’s van een vijftal restaurants die onder onze neus geduwd werden om te kiezen)
Lekker jong maar veeel te veeeel Mirjam koos chips massala en ik garlic chips. De samosa’s konden we niet meer op en hebben we meegenomen. Grote ogen : kleine maag.
De paar uur voor we gingen slapen zijn we in onze homestay met de gastheer en vrouw gaan praten en vroeg gaan slapen. Mirjam moet immers om 05:00 op om naar deluchthaven te gaan met de taxi.
Zo was Mirjam alweer weg ! (en dus 3 weken al om! )
’t Was heel gezellig Mirjam om je bij ons te hebben en we missen je al !
’s Nachts is Paul ook opgehaald door de gastheer : tevallig kwam diens schoonbroer ook aan om 21:30 !
Ze moesten wel wat langer wachten op Paul daar hij in de visum rij stond en de schoonbroer citizen is.
De gastheer kwam thuis met Paul, ging dan babbelen met z’n schoonbroer en na de blijkbaar lange babbel heeft hij de Paul en mij naar het station gebracht.
Na een heel circus (drugshonden, 3 securitychecks) door een zakmes en vishaakjes van Paul net op tijd de trein gehaald !! Gelukkig had ik bij aankomst in de ticketprinter al zelf de tickets geprint.
Helaas had men gezegd (in het station aan’t loket en op internet) dat first class vol was dus zaten we in tweede.
Paul is dan gaan kijken in first class en de coupé was half leeg !
Tussen Voi en Mariakani zijn we er gewoon gaan zitten en niemand zei iets.
Niet te begrijpen dat alles ”vol” was…… Hun informatica systeem werkt duidelijk NIET.
De auto van Elijah was inderdaan in Mariakani, zals afgesproken en ik ben zelf naar huis gereden. Leuk, want zo konden we stoppen om bananen en mango’s te kopen onderweg in in Kilifi even de nodige inkopen doen.
Welkom Paul in Kilifi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s