Paul

IMG_20191121_161103726_HDR.jpgVoila, dus nu zijn we met 4. Paul ken ik ook al, die is al eens meegeweest en dat verloopt dus soepel.Voor de lezers onder ons die hem ook kennen : hij is braaf 😉
We zijn 2 keer gaan snorkelen. Vanochtend kwamen we bij eb op het strand en een jongen was iets aan het zoeken. Hij zei gewoon ‘goodmorning’ en werkt verder. Dat is zeldzaam : hij hoeft niks van ons. Ik vraag hem wat hij zoekt ‘voedsel voor in de vissenval” Hij loopt naar zijn boot met nog 2 mensen erin en vraagt of we mee willen. Dat laten we ons geen twee keer vragen en zo varen we met ze mee naar vlak voor het tweede rif. Intussen hebben we uitgelegd dat we niet willen vissen, maar vissen kijken. Als we ze hartelijk danken en overboord springen zwaaien ze vrolijk en vragen voor de zekerheid of we wel kunnen zwemmen.
Pooh tis hier wel diep, zo diep dat je niet goed kan zien wat er onder je allemaal zwemt. We besluiten om terug naar de kust te zwemmen op ons gemak. We zien weer van alles en opeens heb ik twee kleine (2 cm) knalgele visjes met zwarte strepen die voor mijn snorkel komen kijken naar me en ze zwemmen mee. Alsi k gewoon snorkelzwem dan zitten ze vlak voor m’n neus, als ik stop zie ik ze niet meer en als ik crawl zwemmen ze voor me uit in de bubbels. (later bevestigd Ndurya dat die visjes idd love bubbles to play with) Als ik het vertel aan Paul zegt hij dat hij er idd ook 2 heeft. Helemaal tot het ondiepe en tijdens het stilhangen om zeesterren en vele andere vissen te bewonderen zie ik ze niet, maar als ik weer begin met zwemmen zijn ze er direct.
Er wordt gebeld als ik terug ben : er is Mbuzi bij de slager. ‘k Zeg ‘nice, I’ll pick it after lunch. Eindelijk zien we ook vissers aan onze deur. Tis Kahindi ! Hij heeft warempel twee tongen : nog nooit eerder gezien. En een hele mooie Tewa. Paul en ik kopen de Tewa en voor Ria en Gio kopen we de 2 tongen. ZIj bereiden immers elke avond een warme maaltijd en zijn dan een uur aan het kokerellen in de keuken.
Morgen vertrekken Ria en Gio alweer, 10 dagen is erg kort….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s