Nairobiaanss viscurry

Vandaag, Zondag werden we wakker met het gezang van de kerkgangers. Het huisje is best leuk maar niet te vergelijken met m’n oude huis. Gisteren zijn we naar het oude huis gaan kijken en de tranen sprongen bijna in mijn ogen. Alles ‘om zeep’ , heel het dromerige Robinso Crueso huisje, verscholen tussen enorme palmbomen en andere mooie indigenous bomen.Een afzichtelijk zwembad. Waar de eigenaar zelf had gezegd dat het oude huis zou blijven : weg 😦 Er staan nog wat muren recht om opnieuw te gebruiken, maar dat is het dan, we hadden moeite om te herkennen waar/wat was. Alleen de masterbedroom is herkenbaar. Zelfs de eigenaar is boos, hij wil niet meer komen. Z’n vrouw en dochter komen vandaag, er is van alles te regelen nu de aannemer plots overleden is. Deze familie is natuurlijk behoorlijk bekend hier in Kilifi en de leverancier wil geen cement ed. leveren aan hun. Ze zullen (terecht) denken : butter bie de vis.
Dit plot, waar we nu ‘wonen’ is er een gemeenschappelijk zwembad en er zijn 9 huisjes, 7 baobab’s Verschillende eigenaars en drie andere huizen zijn bezet met …….jippie : Italianen. Momenteeel luister ik naar ”ti amo” etc..
Ook staat er 1 te koop….
Er is veel groen, dus er zijn veel vogels, eekhoorns en alle andere dudu’s. Muggen heb ik nog niet veel gezien.
Eergister gingen we boodschappen bijhalen (want men vergat veel de vorige dag met onze slaperige vliegtuig/hoofden) en Tine zou met Gea gaan lopen naar Tuskeys.
Mirjam en ik hebben meteen een pikipiki genomen. Wij waren klaar met shoppen en gingen iets drinken naast de markt. Rara wie kwam er aanlopen ? Juist Tine en Gea. Ze hadden ons zien inslaan en Gea was behoorlijk uitgeput.
Ze zegt zelf ”neuh, ik ben niet sportief ik fiets ook nooit. ALs ik zou fietsen op het dorp zou dat in de krant staan”.
Tijdens de wandeling naar m’n vorige huurhuis, kwam ik veel vissers tegen die ik ken : Kazungu, Kahindi, Karissa : leek wel een celebrety hahaha.
Resultaat is dat Kahindi vandaag calamari kwam brengen aan de deur. Gistermiddag had Ndurya vis gekocht en gefileerd, die is hij vandaag komen klaarmaken op z’n Nairobisch (zonder kokosmelk) dus goed voor Tine.

Morgen begint Tine aan haar stage de pikipiki is besteld.
Ze komt gewoon naar ‘huis’
Ze heeft bijna de hele middag zitten catan spelen met Mirjam….

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s