Ans & mama Tina

We hebben het zo druk dat er van bloggen niet veel terecht komt.

Ans is heeft tijdens haar safari nog een extra dag bijgeboekt en kwam dus pas een dag later terug.
Ze was pas ‘s avonds in’t donker thuis, met de matatu uit Mombasa en heb haar dus opgehaald met de pikipiki omdat ze anders niet wist waar ons nieuwe huis is.
Ze was razend enthousiast over de safari naar Tsavo West en Amboseli.
Ik heb een dag langer bij Ndurya gelogeerd, wat heel gezellig was. Ben daar goed verzorgd met veel mahamri, lekkere thee en heerlijke sauzen bij de ugali. De ugali die evelyne zelf maak, van eigen gekweekte mais is vele malen lekkerder dan die uit de winkel.

Het heeft een paar enorme stortbuien geregend, met gedonder erbij en waar, Ndurya normaal een half uur fiets naar huis doet hij er nu 1.5 uur over omdat wegen gewoon zijn weggespoeld op bepaalde plaatsen. In Mombasa zijn ’emerfency teams’ opgericht om vlug alle goten schoon te maken zodat het water misschien naar de riolen zal kunnen.

‘s Morgens vroeg sporten we op het strand, yoga, andere spieroefeningen tegen kippevleugles en uiteraard zwemmen in onze privé oceaan.

Vanochtend zijn we naar Ndurya gewandeld om te ontbijten, citroenen te halen en mijn eigen mokken die ik had achtergelaten bij hem, zodoende kunnen we dan ‘s morgens een flinke mok koffie drinken. De citroenen aan de citroenstruik zijn fantastisch lekker en groot !

Dan naar huis gewandeld weer voor een meeting met Ndurya2 en daarna zouden we naar het dorp wandelen. Ik had het wel gehad toen we bij Boabab hotel kwamen, want het was al 12u en stikheet, dus ik ging verder met de pikipiki (Randu ebeld) en de rugzak van Ans meegenomen zodat ze minder moets sjouwen. Ze wilde verder wandelen en zou naar Ocean komen.
Dus ik zit daar te wachten, te wachten, te wachten, geen Ans. Ik loop naar voor en vraag aan de mama’s of ze mzungu mama hebben gezien, ooo die met een korte broek en dark hair ? Ja die ja. OOO die liep heel snel en is 5 minuten geleden langsgekomen. Jah. Ik tuur verder de straa in en zie haar net de hoek om lopen, de verkeerde kant op. Dus ik heb Athman gebeld om haar te ”redden”.

En ja hoor, helemaal bezweet en met natte sokken in de wandelschoenen van het zweet, was ze daar opeens. De Dawa stond al klaar en we hebben een pizza gegeten; 1 kopen & 1 gratis.
Om 16:00 moeten we bij de old ferry zijn voor onze dhow trip met Issa dus gaan we rond 15:00 naar huis om op tijd naar old ferry te kunnen.

Alai ze heben veel lekkers mee zeg deze keer, wow, bajia en viazi, veeeel , ook Ans vindt het zalig. Met vole buikjes eneen halve kilo garnalen als kadootje komen we thuis om meteen de garnalen in zout water te koken en te pellen. Dat wordt smullen morgen !

Ans heeft haar klamboe buiten geinstalleerd en slaapt op het terras vannacht : ben benieuwd of ze straks naar binnen komt 🙂

Virus-free. www.avast.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s