Matatu

De zon kwam op boven Tudor Creek en veranderde het licht dus ik schoot wakker. Kijk zonder bril naar de wekker en denk : shit al 09:38…Oei… Nog maar 20 min om te ontbijten. Als ik uit bed gesprongen ben zie ik dat het een 5 is en geen 9. Koffietje gemaakt en op het terras vogels en zwemmende kinderen zitten bekijken. Om 06:30 Ans wakker gemaakt om te gaan ontbijten. Lekker genieten van Keniaanse koffie, fruit en logica. Ik vraag de kok een mini omelet with just 1 egg. Omelet? Yes please. 1 egg? yes please. Hij kijkt en draait zich om. Intussen haal ik mijn toast uit de draaier. Tikt iemand op mijn schouder. You like 1 omelet? Yes please, mini with just 1 egg. No fried egg?…. Please, I like 1 small omelet with just 1 egg. Hij haalt z’n schouders op en… ik vermoed dat ik geen zal krijgen…. Ik haal warm water en een beetje honing en…..er staat een mooi klein omeletje klaar op mijn plaats. ‘k steek m’ n duim op en zeg ‘sawa kabisa, asante sana!’

Ik bel Steve om te vragen of het voor hem handig is om nu even langs te komen, om met Ans te bespreken welke safari ze wil. Ja’s goed ben er in 15 minutes. Is zo dus ik laat ze alleen en ga opruimen, inpakken en ff afspoelen. Als ik terug kom is de kogel al door de kerk: morgen gaat ze mee met 2 koppels die in Reef zitten.
Steve zet ons af bij Naivash, Ans haalt geld af en we gaan naar Safaricom een som kopen.
Dan springen we op een matatu naar Mtwapa en daar stappen we over naar Kilifi.
De matatu stage is vlakbij Apache dus we drinken ff iets terwijl we op Athman wachten. (Krest en Tamarind Juice)
Het weerzien met Ndurya is cool (Ria je hebt de groeten terug) en hij zet meteen thee water op.
‘k Zeg dat ik eerst even hallo wil zeggen tegen de oceaan ook….. jeeey tis net opkomend water en het is ZAAAAAALIG. We dobberen een uur.
Om 17:30 vertrekt Ans weer naar Mombasa en ik ga met Kitsao (George) mango’s zoeken te voet.
En zo ben ik nu alleen, naar de krekels en oceaan aan’t luisteren…..

IMG_20191110_105101653_HDR.jpg

One comment

Leave a comment