Surprised in Windhoek

Grote plannen om alles te voet te beoeken wat op onze lijst stond. De toeristische spots.
Het is maar 5 km wandelen en dat is goed te doen (bijv naar het station thuis)

Ja amai, tis hier wel wat heuvelachtiger. We hebben 3 circle viewpoint ‘gevonden’ niet zo gek ver van het hotel en waren toen al behoorlijk uitgeput. Even gerust met zicht op Windhoek en via ”Love street’ ,  National Art gallery en zoopark kwamen we op Independance Av. Er is daar een markt met handicrafts. Ja, ik heb al veel handicrafts maar ik vond iets wat ik erg leuk vond. Ben met de mevr. aan het onderhandelen, en ze wijst op mijn armbandje. Kijk ik hebn er ook 1 zegt ze ‘ . Cool ‘are you Kenyan?”  ‘Yes mama” Wow that’s nice, I am also Kenyan , zeg ik, ik ben mama Kanini. OOO mama Kaninini…etc etc. Ik zeg haar dat mijn bandje eigenlijk te strak zit en zij zegt, mijne is eigenlijk te los ! Dus we wisselen (met veel moeite ! op een gegeven moment hangen zowel haar zoon Kris als Rik aan mijn armband en zij duwt mijn hand samen) en TADA ik heb nog een armbanje met een verhaal. Hoe cool is dat ?? (aan mijn andere arm een armband die ik geruild heb met de mama van Evelyne).

Met een blij gevoel wandelen we verder naar de tourist office waar ik nog wat brochures sprokkel.
Nog een trot naar de Christus Kirche, alwaar er een overmacht van politie-mannen, auto’s, hekken, borden, fanfare etc is want er is een afscheidsfeest voor een minister in de Statehouse, waardoor ik dus niet in de tuin kan wandelen.
Niet veel later nemen we een taxi richting Uhalnd Hotel waar we uitgeput op bed ploffen.

De volgende ochtend gaan we na een lekker ontbijt op wandel naar het Station. Dat is maar 1,2 km en wonderlijk genoege bijna helemaal plat. We komen een kapper tegen ! Jeey. Helaas is de kapper zelf nog niet aanwezig. A friend heeft de salon geopent en ik ook aan’t wachten.
Cool stationnetje , spotless onderhouden en ik vraag meteen info voor de volgende Namibië reis. Het is 134 NAD van Windhoek naar Swakop.
Op de terugweg is de kapper er en als hij bijna klaar is om de lelijke baard van Rik te scheren, belt Maxi dat ze ons over 1à minuten op komen halen. De taxi wijzen we deze keer de weg,en we doen net de poort open van’t Hotel als Maxi aan komt rijden. Haar zoon Sebasriaan is nogal veranderd amai ! Hartelijk weerzien met een dikke knuffel en we vertrekken meteen naar hun thuis . We helpen uiteraard de boodschappen uitladen en gaan dan op zoek naar Wolfgang. Ze wonen nu heel leuk !! Een huis voor hun met een huis voor Sebastiaan ertegenaan, groene tuin, werkplaats voor Wolfgang (we vinden hem daar, met z’n muziekje aan) ) en de techneuten zijn meteen vertrokken over programmertalen, electronica etc. Dus Maxi en ik verdwijnen naar de keuken om ”ontbijt/brunch te maken.

We blijven maar babbelen en babbelen en abbelen en om 15u zeggen we dat we nog biltong moeten kopen voor thuis rn dzn egt Maxi dat de beste biltingshop (waar Martijn ook al naar  verwees) dicht is op zaredagmiddag en zondag. Lap. We bezoeken de meteorieten en moeten dan naar huis want ”er is een verassing” We moeten om 17:00 klaar staan want ‘ieamnd’ komt on halen.

SPannened.

Stiekum denk ik dat het Esther is en we gaan iets drinken, of ze gaat ons iets tonen.

Maar nee, tis een onbekende taxichauffeur met een sticker ”airport-transfer”. Ik zeg hem grappend dat hij te vroeg is, dat we morre pas vertrekken. Nee Nee zegt hij, I have orders.

Tja, we vertrouwen erop he..

Hij brengt ons naar een prachtige lodge bovenop een berg net buiten Windhoek ?!
We worden ontvangen als royalties en naar een gereserveerde tafel gebracht. We drinken een apperitiefje en als we klaar zijn met foto’s van de sun die down gaat (dit is dus een sundowner ..) brengen ze ons naar een andere tafel en er staat een briefje op waar we allebei van moeten snotteren.
Stoute, lieve, superkinders.

Prachtige afsluiter van een zalige reis.
Opeens komt er iemand naar me ”You are Martin’s mum, right ???”

Nou ja zeg… onze Martijn is wereldberoemd in Namibia !!!
Ik herken haar uiterlijk niet maar haar stem onmiddellijk : Sylvia, de reserve mama van Marre . Op de vraag of ze soms mee in het complot zit antwoord ze negatief.

De terugreis naar België begint straks om 10:30.
Hopelijk duurt het deze keer geen 58 uur……….

Addicted2Africa for sure !

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

  1. Och Monique en Rik, wat een geweldige verrassi g op het einde van jullie Namibië reisje. Dit h akte erin en blijf een van de pareltjes in jullie leven. Welkom thuis in Oostende.😍

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s