Even naar Windhoek vliegen

Met dank aan Tine die ons op het station in Oostende heeft afgezet om de trein van 15:42 te nemen naar Brussel airport. Marge ingecalculeert was niet nodig want de NMBS reed zoals het hoorde, maar dat weet je nooit zeker.
Ruim op tijd waren we dus op de luchthaven.
Na een lekker koffietje, wat wachten en checkin kreeg Rik een sms van Ethiopian dat de flight dat we niet om 22:30 zouden vertrekken maar OO:25 zouden we pas vertrekken. De volgende sms werd het 01:50 en niet lang daarna 02:10. uiteindelijk zijn we aangekomen in Addis Abeba toen de vlucht naar WIndhoek al lang vertrokken was.

Door Ethiopian zitten we nu in het Afarensis hotel, met dinner , lunch en breakfast en omdat ik niet via JNB wilde vliegen naar WIndhoek vertrekken we pas morgen, de 22ste richting Windhoek.

Ethiopiërs zijn heel vriendelijk en we hebben zelfs krokodillen in de tuin.
Ik vroeg aan de jonge security man, die meeliep de hoteltuin in, want dat is immers levensgevaarlijk !!! of ze een naam hadden, wijzend op de grootste schildpad. Heel overtuigd zei hij dat het een crocodile was.
We hebben gewandeld in de omgeving van het hotel en vallen van de ene in de andere verbazing. Bijv : mensen die opeen matatu willen stappen staan allemaal netjes in lange rijen om in te stappen.
Elke winkel die je ingaat wordt je gefouilleerd en de spullen in de winkel liggen wat anders gesorteerd dan bij ons.
Na een redelijk goede nacht zijn we vanochtend naar het National Museum in Addis gebracht door de hotelauto. De toegang bedraagt 0,31 €.
Lucy ligt er. Best wel indrukwekkend, zo’n klein mensje. 1.20m, denk ik dat ik klein ben met 1.64….
Het verkeer is enorm chaotisch, nog erger dan mombasa en ik denk dat we co2 hebben ”geslikt” voor een heel jaar in België.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s