werkdag

Vanochtend was het zwembadwater een stuk kouder dan anders na een hele nacht regen en storm. Lekker !
Ben in de weer geweest met een emmer, om zand op de koraalstenen te ‘brengen’ om zo m’n voeten wat te beschermen als ik naar het strand wil. Heb stenen met piepschuim (gewoon te vinden op het strand)  en kleine stenen ”vastgelegd” en er emmers zand op gekiept. Ben benieuwd of het even blijft liggen….
Toen dat ‘klaar’ was heb ik alle plastic flessen in een aangespoeld vat verzamelt en de nog splinternieuwe uitgewassen om mee te nemen naar school. De buurman met z’n twee rotweilers zwaaide en zei iets , maar ik gebaarde dat ik hem  niet kon horen door de harde wind. Hij wees op zijn honden en maakte een OK gebaar.
Voeten afgespoeld en nog een keer gezwommen om daarna gemberthee te maken en een mango te eten.
Hussein kwam vragen of de baas had gebeld dat ik hem 2000 Kes moest geven, maar ik heb me foon niet bij me op het strand dus heb ik de baas even gebeld. Het is om de vrouw die komt wassen te betalen en ik moet het van de huur aftrekken. Wordt veel betaald dat meiske…

dicht

De fundi was er om de koelkast te herstellen ?! Het rubber sluit niet meer aan wegens roest en verstorven dus nu is een een systeempje op gezet om hem dicht te houden. 4 uur werk en drie uur rijden. Maar, volgende keer als ik kom zal er een nieuwe staan. Heb hem wat andere klusjes getoond, maar hij had daarvoor geen materiaal mee, dus hij komt nog wel en keer terug.
Hussein kwam zeggen, dat de wasvrouw gevraagd had of ik nog kinder kleren heb om te kopen, maar nee dus.
Ze heeft voor haarzelf  6 dingen gekocht en dus is er nog 100 Kes bij de  2160 gekomen voor het schooltje.
Terwijl ik dan met die koffer bezig was heb ik alvast teen en tander ingepakt wat hier moet blijven voor als ik terug kom volgende maand.

 

 

masai

 

Heb gebeld meteen masai vriend van ons die bij ons thuis geweest is in België.Onze de masai nachtwaker had een probleem en hij probeert het me al 3 dagen uit te leggen (met nokia telefoontje dat ik hem gaf meegenomen van thuis, van Tine’s schoonvader gekregen)
Hussein snapt zijn swahili pogingen ook niet…
Dus ik dacht ‘’wacht ! ik bel Lerionka’’ en nu weten we wat het is : hij kan geen Mpesa gebruiken om geld te sturen naar zijn vrouw. Dus nu heeft Lerionka hem gezegd, dat het niet aan de telefoon ligt maar aan de sim en dat hij naar de safaricom shop moet gaan….
maar………je snapt em al ? daar spreken ze natuurlijk ook geen MAA.
dak
2 problemen opgelost dus vandaag en, alles komt in drie zegt men :
door de harde wind is de makuti losgekomen in de nok van het dak. Hussein had net vanochtend heel de ‘living’ zo mooi gekuist en nu ligt de vloer vol met brokken makuti. De fundi voor het dak kan pas morgenochtend komen, dus nu duimen we dat het niet regenen zal vannacht.

Het dak boven ‘mijn’ kamer staat hier dwars op dus ik zal nergens last  van hebben. Ben heel benieuwd naar de werken morgen. Het is heel hoog !!

 

 

Tegen 16:00 kwam Katana me ophalen om zijn moeder te ontmoeten.
Vorige eer was ze niet thuis toen ik daar een en ander had afgezet en ik en heel hartelijk ontvangen. Leuke mevrouw. Ze staat err alleen voor met 4 kinderen ; haar man is overleden. Haar oudste is Katana, hij werkt hard om zijn drie zussen naar school te kunnen laten gaan. Niet alleen heeft hij een pikipiki, maar ook is hij elektricien en kippenkweker. Enthousiast laat hij alles zien : hij heeft het goed voor elkaar.
Ze hebben een kat, die pipo heet. Hij mag gewoon op tafel zitten als wij thee drinken en hij kreegt boterham met blueband. Mijn stukje korst, zonder blueband lust ie niet !

Om 17:30 was ik weer thuis en  heb ik Hussein geholpen de gewassen lakens op te vouwen.

One comment

  1. Dat is hard gewerkt hoor maar mijn laatste uur daar heb ik de lavabo en toilet gepoetst. Ze zouden beter het meisje dat komt wassen laten kuisen want Hussein doet al genoeg vind ik

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s