Back in Belgium

Er viel niet zo gek veel te bloggen de laatste week dat we aan de kust waren.

De safari naar Tsavo East was een voltreffer, zelf was ik niet mee dus ik heb geen foto’s van deze keer maar er zijn er genoeg te vinden van eerdere safari’s. (op dit blog, zoekfuntie : TSAVO)
Ria is een ouwe rot in het Kenya reizen en heeft haar eigen dagindeling. Deze gaan van ochtendwandelingen ivm. vogelen, tot bezoekjes aan kennissen die ze hier gemaakt heeft.

Verder lekker relaxen met een goed boek. (Jelle Brandt Cortius ‘As in Tas’, Evans ‘de rookspringers…)

Zelf heb ik ook zo m’n dingen : het schooltje bezoeken, met de directrice vergaderen, baba Ndurya bezoeken, heb ook de zus van Ndurya (same mother, same father, same stomach) ontmoet, de recycle spullen van Mr. Dudu ‘’aan de man gebracht’’ bijn mijn bekende curio-shop vrienden°° , Ndurya’s huis bezoeken waar Evelyne nu eindelijk haar eigen stek heeft, weg van vrouw1…

Catharina was elke dag de hort op met of een beachboy of een gids. Om dan ‘s avonds binnen te vallen in ons donkere huisje vol met slapers ‘’ik ben terug, hallo, ik ben er weer, hallo , ik ben thuis..’’ (ff wakker schrikken)

KoEf gingen meestal ‘s avonds bij Makuti villa’s eten omdat je er voor weinig geld heel veel lekkers (niet gezondheidsreis) kan eten en meteen gratis wifi hebt.

Met baba Ndurya gaat het niet zo goed. Hij heeft zo te horen zware bronchitis en dat is ook niet echt te verwonderen met die vieze petroleum lampen in z’n hut. Er liggen allerlei medicijndozen met vreemde medicijnen, maar hij houdt zich niet aan de voorschriften. Soms wel soms niet een pil…

De boom van Sam staat er goed bij , al zie je aan de blaadjes dat hij ook last begint te krijgen van de langdurige droogte.

Ndurya is alom geprezen met zijn geweldige kookkunsten, terecht, of het nu vegetarische spagetti is of fishcurry met rijst : het smaakt altijd geweldig.

°° De vrienden uit Machakos van de curio shop in Mnarani hebben een zeer zware periode achter de rug. De vrouw van hun zoon is tijdenss de bevalling van hun kleinkind overleden. Wat een drama. Zij zullen nu voor hun kleinkind zorgen, hun zoon kan dat niet alleen.

Ze vonden de spullen van Mr. Dudu heel origineel en zullen de enige zijn in Mnarani met deze spullen in hun assortiment. Ben benieuwd of het zal ‘’stormlopen’’.

Na een super relaxte dreamliner vlucht van Mombasa naar Ams en de Thalys (met een chagerijn van een conducteur) naar Antwerpen (54 minuten van AMS naar ZWE) en de ”intercity van de NMBS (2 uur van Antwerpen naar Oostende) zijn hebben we een duik genomen van 33 naar 7 graden Celcius…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s