vervolg

Gelukkig op de terugweg kwamen we ze terug tegen, helemaal bezweet en Eef heeft toen opgeschreven waar ze wezen moesten. Ze zijn uiteindelijk teruggekomen zonder spullen van de markt.
Catharina is helemaal blij dat alle mannen op haar afkomen op het strand (er zijn een 3tal beachboys) en zelfs haar nek willen insmeren met Aloë vera.
Ze kwam met een zekere Simon naar het huis om hem voor te stellen en te vragen of ze weg mocht met hem de volgende dag. Hij zou haar zijn dorp laten zien en lokaal bier laten proeven. Ndurya en ik hebben het haar afgeraden omdat geen van ons hem kent. Ze zei echter dat ze hem volledig vertrouwde en is dan de volgende ochtend toch vertrokken om 09:00.
Oud en wijs genoeg dacht ik. Blijkt als ze terugkomt, dat ze naar Ndurya’s vader is geweest. Zonder uitnodiging, zonder Ndurya. Eerst naar het schooltje wat wij sponsoren (wat gesloten was wegens gezondheidsinspectie/zandvloer en dat had ik haar kunnen vertellen) en daar heeft ze dan gevraagd waar de kinderen van Ndurya woonden. Ik was razend kwaad op haar. De lokale gewoontes (volgens mij ook in België) gebieden toch dat je minstens even vraagt of je welgekomen bent als je naar onbekende mensen gaat? Zelfs Ndurya is boos op haar, ze wilde hem een foto laten zien die ze daar gemaakt had (ook gewoon zonder schaamte de binnenkant van het huis van Baba) maar hij keek meteen weg en liep naar de keuken. Zelfs ik die ‘familie’ ben van Baba heb zoveel repsect voor die mooie oude man dat ik niet vraag om een foto te maken van zijn armoedige (in onze ogen) huit. Enfin, ze heeft haar excuses aangeboden nadat ik zei dat ik met mijn kinderen eens bij haar moeder van 88 op bezoek zou gaan zonder vragen en totaal onverwacht. Waarom haar Simon niet gewoon zijn eigen ouders, eigen dorp en eigen school had laten zien vroeg ik.

Ko en Eef zijn op een surfbord in de oceaan gaan ploeteren, wat niet meeviel blijkbaar en Eef heeft er 2 blauwe plekken op haar ribben aanover gehouden. Ze hadden al hun aandacht nodig om het bord op koers te houden en hebben dus niet gesnorkeld. ‘s ochtends zijn ze met Madeleine (77 jaar) naar het dorp gewandeld. Dat is toch een heel eind ! Chapeau voor Madeleine.

koeefmaad

Gisteravond heeft Ndurya , op instructie van Ko, groentensoep van/met schenkel gemaakt. Het was superlekker.
Ko zei dat ik deze reis moeten omdopen naar ‘’culinaire verkenning reis’’….Hij is zelf kok geweest jaren geleden dus hij weet wat hij zegt.

De mannen die naast het huis bezig zijn om een gebouw erbij te zetten zijn met 20 en wat een handenarbeid. Ze brengen stenen voor de fundering met een kruiwagen (1 duwen 1 trekken) gooien ze eruit op een hoop. Dan wordt die hoop door 2 anderen verspreid in de bakken van de fundering.

— wordt vervolgd —

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s