Nairobi

De reis hierheen verliep Super vlot, supergoed. Ook de douane en immigration vlotjes. De koffers waren wel wat lang ‘onderweg’ maar Jan en Ndurya stonden netjes te wachten. Via het huis van Jan, waar we Ndurya’s bagage opgehaald hebben, zijn we  afgezet in Silole cottage. De bedden waren netjes opgemaakt en uiteraard was het lekker om te gaan liggen.

Het huis heeft nu een veel grotere verandah met prachtig uitzicht over het park en lekker veel wind. Heerlijk.

De dames zijn tevreden met de cottage, en uiteraard van de omgeving. Ik was Ria meteen al kwijt. (ze heet overigens sinds vandaag Rhea 🙂

We zijn gestart met een bezoek aan de glasfabriek via de hangbrug , hebben Mr. Dudu bezocht en Rhea heeft 2 postkaartjes gekocht. Op de terugweg via Masai Lodge naar ‘huis’ en bijna direct boodschappen gaan doen samen met Will, Madeleine en Ndurya.

Vlug met vereende krachten vegetarische spagettisaus gemaakt gegeten en dan Nairobi National Park in om Ndurya af te zetten aan de main gate. Ndurya is vertrokken , voor het eerst van zijn leven met een vliegtuig,  en wij zijn met z’n drietjes met supergids Will het park gaan verkennen. Hij kent uiteraard elk hoekje en elk weggetje. Geweldige middag gehad. Echt super. We hebben zelfs een mama leeuw gezien die haar welpjes droeg.

‘s avonds hebben we een lekkere spagetti gegeten bij Will.
De overige 3 gasten van de groep zijn rond middernacht (na veel telefoontjes 5’n en 6’n) ook aangekomen.  Ramp o ramp, er was geen electriciteit..
Tja ‘s nachts is er geen zon he en als je overdag veel verbruikt door lichten aan te laten en van alles op te laden, zijn de batterijen gauw leeg….
Ergens rond 03:00 begon het te stortregenen, amaikes, zaaaalig en zo blij voor iedereen hier want het is veel veel te droog.
Ria en ik kregen bezoek van Madeleine, alle anderen sliepen nog in hun cottage en ze kam even kijken bij ons. Ze is zo lief geweest om even mango’s te halen voor ons drie in de cottage en net toen ze binnen kwam riep Will dat we thee moesten komen drinken.
Rond 08:00 was iedereen wakker en ben ik met de nieuwe gasten (Eef, Ko en Catharina) weer over de hangbrug gegaan naar Nani’s en Anselm.
De glasblazerij en de recycle village. Ook deze drie gasten vonden het supercool daar en zijn nadien meegewandeld naar Maasai Lodge om te lunchen.
Nu is iedereen aan het rusten en koffers pakken om morgen heel vroeg op safari te gaan en daarna richting Kilifi te vertrekken.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s