3/4

Gisteren waren we naar de begrafenis van de oom van Evelyne (vrouw Ndurya) Wat een happening. ‘s Morgens hebben ze, na een nacht met en rond hem (in zijn kist) doorgebracht te hebben met de hele familie, is hij opgebaard in een tent midden in hun boma. Nu zit de hele familie erond en komen ze van heinde en verre een laatste groet brengen en iets doneren. Dit terwijl er allerlei liederen gezongen worden, gedanst ,getrommeld ,gefloten,gedronken van palmwijn … door meedere ingehuurde groepen bij elkaar. Intussen klagen en wenen sommige familieleden, gooien zich in elkaars armen, vallen op de grond… Dan gaan ze met de kist de hele boma rond met iedereen erachteraan en iemand met zijn foto op een stok voorop. De dichte familie heeft zich intussen rond het graf verzameld en als de kist dan gezakt is gooien zij er bloemen op. Finaal gaat dan de berg aarde er weer in/op en wordt er bovenop deze aardeberg gedanst.
Je zou denken dat het dan klaar is, maar de familie blijft nog zeker 2 a 3 dagen bij de moeder van de overledene en langzaam gaan ze dan 1 voor 1 naar huis.

Onze fotografe Wendy heeft foto’s gemaakt die ik later zal posten.
Wendy en Lieve zijn in Ecolodge achtergebleven om te eten terwijl Ndurya en ik naar huis zijn gegaan in de stromende regen.

Vannacht heeft het ongelofelijk geregend, we dachten dat het dak het zou begeven zo erg. Tot 11:00 heeft het nog geregend maar de rest van vandaag was het lekker zonnig.
De dames zijn naar het dorp geweest en Ndurya en ik hebben de tuin wat gefatsoeneerd. AHUM. We zouden een tak afbuigen met een touw weg van het dak. Hop een touw erom, en trekken maar. KNAL ik zat op mijn kont …… Allez. Touw opgedraaid zodat het 4dubbel was, trekken, trekken, KNAK tak eraf gekraakt, zowel Ndurya als ik weer op onze kont.
Probleem wel opgelost dus want de tak is nu weg….

Advertisements
This entry was posted in KENYA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s