Inland trip

Ndurya heeft een Toyota Noah op de kop getikt voor een schappelijke huurprijs dus iedereen is verheugd dat we morgen dolfijnen gaan zoeken en snorkelen in Watamu marine park.

Na de vegetarisch lunch, spagetti met veelgroentensaus (gemaakt door Steven en Ndurya) gaan Mike, Steven , Ndurya en ik naar juf Palestina.

Ze heeft een gift gekregen van de sponsors om het schooltje waterdicht te maken en te beveiligen met een deur die op slot kan. We gaan even kijken hoe het eruit ziet nu.

Met dank aan Pieter en Mieke, Lieven en Heidi, C-device en De ark, die elk 5 euro en/of 2.5 euro storten per maand.

Na een piki-piki rit door het binnenland op de nog slechter geworden weg (waar aan gewerkt word) worden we warm onthaald door 130 kinderen van KG1, KG2 en form1. (KG=Kleuterschool)

De klassen zien er veel beter uit en het dak is nieuw en waterdicht. Er zijn ook een 8tal nieuwe schoolbanken. Bovendien is er nu de mogelijkheid om een dakgoot te maken zodat we regenwater kunnen opvangen om de kinderen te leren tiunieren en boompjes die we nog moeten planten water te geven.

De kinderen blijven welkom welkom zingen tot de juf zegt dat het genoeg is. Ze zitten op de emmertjes die ik meebracht. Ze hebben nog niet allemaal een ‘’stoel’’ ….

We nemen afscheid met de belofte om nog wat meer sponsors te zoeken omdat er nog een gebouwtje moet bijkomen. De kleinsten krijgen les onder de boom en de regentijd komt eraan.

We checken even hoe het staat met de bouw van Ndurya en gelukkig heeft hij de boom laten staan die hij eerst wilde wegdoen tegen mijn advies in.

We gaan ook even bij Baba Ndurya en Mama Evelyne langs om ze te groeten. Ze zijn oprecht blij om ons te zien. Mijn paar woordjes giriama vinden ze erg leuk.

Hej..wie is er daar ? Feddah !! Ze ziet er prachtig uit, maar herkent me niet en is schuw. Kimmy zorgt goed voor haar dat kan je wel zien. Als we nu eens een goede dierenarts konden vinden om haar te steriliseren… ze is immers haar enige kleintje verloren, ze heeft dagen lopen roepen en heeft het niet teruggevonden.

De terugreis verloopt vlotjes met prachtige zichten over de creek maar jammerlijk veel plastic overal langs de weg. Gelukkig wordt het plastic afval stukken minder eens we de main road verlaten het binnenland in.

Mieke en Steven vonden het een geweldige trip en vertellen enthousiast aan Mama Ria.

Monique en Rene hebben bij hun vrienden gegeten. 2 keer zelfs, ze gingen eerst hun Steven bezoeken en Monique had nog zo gezegd om geen eten te voorzien maar ze moesten toch eten en dat terwijl ze een afspraak hadden met iemand anders om te lunchen om 14:00…

Ze hebben met 4 man voor 17€ lekker gegeten en gedronken. Ja, met 2 halve liters Tusker en soda’s inclusief 🙂

Alweer een dag voorbij….

Foto’s volgen , mijn internet eerst opladen morgen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s