Middelt – Fez

Van Midelt naar Fez is nog maar een klein stukje rijden. Onderweg komen we weer andere natuur tegen ,veel ”barierre’s de neige” en betonnen schermen om sneeuw tegen te houden. (gelukkig geen sneeuw gezien) , maar Ifrane is een zeer geliefd, ”De Haan” ogend (kwa gebouwen) ski-oord. Ik heb het net eens opgezocht : SKIEN IN MAROKKO
Een vulkanisch meer van 36 meter diep, Tine verzamelt stenen (en heeft het weer over Jens 🙂  (Jens weet wel waarom 🙂 )
Het dorp Azrou onderweg is ongetwijfeld het mooiste dorp wat ik heb gezien deze reis. Netjes opgeruimd, heerlijke frisse berglucht. Rik moet hier naar de kapper van ons want z’n baard en haar worden veel te lang. Ook we hebben er weer heerlijk gegeten.
In het bos waar we later door rijden zien we apenP1020702 en voor we het weten arriveren we in Fez.
We spreken af bij het Ibis hotel met degene die onze auto ophaalt. Die is al aanwezig als we aankomen, de handover is een makkie en we bellen naar onze laatste Riad, Riad Youssef, waar men zelfs Engels spreekt ! Ze zegt hoeveel we moeten betalen en legt zelf aan de taxi chauffeur uit waar we moeten zijn. Klaar is Kees. Weer een hele mooie riad, in een onooglijk steegje. Lekkere thee als ontvangst en we leren nu dat we het nummer wat in ons paspoort is gestempeld moeten invullen op de check in formulieren 🙂 Handig.
We gaan dan de medina in van Fez, heel bekend en een ”must see”. Ze trekken je overal binnen, je kan haast niet vooruit komen zo druk..
Fez is verder een vieze stad, we bekijken de poorten van het paleis, mooi bewerkt. Worden  het plein voor het paleis afgefloten door een politie : ”je mag niet op het plein”.Dan hebben ze iets wat mooi en schoon is….. Je moet langs het muurtje langs de drukke straat uitlaatgassen happen en door het ”park” van het vroegere paleis. Fantastisch :

Advertisements
This entry was posted in Marokko. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s