SAFARI time

​Stipt om 07:00 werden we opgehaald door Dteve en Jozef. Ik had besteld dat we langs sala gate zouden gaan, om zo mombasa te vermijden. We waren nog maar net vertrokken en aan het geld tellen ( moest betalen en was half in euro half in kes) en opeens zag ik dat we al de kant van MOmbasa opgingen. Hey, das niet de afspraak, ik wil langs sala gate ! Dus Steve eruit en wij omgedraaid. Kaas afgegeven aan Will in Watamu op de kruising en toen moesten we nog vi aMalindi om de safaricard op te laden. ALhoewel Steve al 10 dagen wist dat we zouden gaan EN via Sala. ENfin. De weg erheen was erbarmelijk, maar dat is niet erg, er was tenminste geen ander verkeer en geen mombasa chaos+file. We waren bij Sala gate rond 1300 en wilden voor we binnen gingen (en de 24U parktijd beginnen tellen) ff de benen strekken. Er was een hek achter de ‘shop’ bij de gate waar een bord stond, don’t feed de animals. Lopen we wel op een Olifant zeker ? We willen even bij Galana river kijken en lopen naar de over : OEI een krokodil ligt ons te begluren ! Op nog geen 10meter afstand. Wat een engerd zeg. Jekkes. Een stuk terug was een ‘camp’ dus we wandelen die kant op. Het camp is gesloten, verlaten en vervallen. We gaan naar de uitkijkplek daar en wat ziet Inge ? Leeuwen ! Ja hoor. Een groep van 8 leeuwen steekt gewoon de rivier over….

We zijn nog niet eens in het park ! WOW. AMai, zo’n goeie ogen Inge !
Mirte ziet even later een Nijlpaard.
Bij de gate verloopt alles soepeltjes, we krijgen zelfs een geplastificeerde kaart mee van het park, die we moeten teruggeven als we eruitgaan. Cool.
Het is zalig om rechtstaand uit het pop-up dak dieren te zoeken. MASSAS olifanen ! echt massas. Zeker 300 hebben we er gezien. Alles soorten herten, veel vogels, giraf,, waterbuck etc etc etc.
ALs we tegen zonsondergang vlakbij de lodge komen (die in het park ligt) zien we.leeuwen ! Ze hebben net een buffel gevangen.
WDe dag kan niet beter.
Eenmaal in de lodge gaan we meteen op ontdekking en rara ? Er is een uitkijkpost waarvoor je heel veel trappen afmoet en dan… sta je een meter van de olifanten die daar ‘s avonds komen drinken.

 

P1060316

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s