Vis & Spaghetti dag

Vanochtend om 06:40 wakker gekrast door die stomme kraaien… grrrr Net te laat ook voor de zonsopkomst.
Er was nog een rode schijn toen ik naar de oceaan keek, maar toen ik nog geen minuut later mijn badpak aanhad,de deur van het slot.. was ik te laat.
Evengoed is het nog altijd prachtig om te zien hoe de zon de wolken langzaam wegbrand.
Lekker in me uppie in de wind m’n mango gegeten op’t strand. Helemaal moederziel alleen. ZEN.
Ben even gaan kijken bij een dugout die aangespoeld was, want er was er 1 aan’t hozen en de ander was als een gek aan het touw aan het trekken (terwijl het eb is) Ze hadden een hele lading vis in de dug-out liggen die ik nog nooit had gezien. Dus ik heb er 2 gekocht om te proeven. Kom ermee thuis en Ndurya zegt ”OOOW that is no fish for wazungu mama ?!” Waarop ik uiteraard zeg dat dat nonsens is want als Oostendenaar (welliswaar aangespoeld) eet ik ook gewoon wietingsjes. (wijting)

Mirte is pas opgestaan rond 09:00, het slaapvarken. Beetje gelanterfantert en haar was gedaan en de vieze vislucht van het aanrecht geschrobd met Sunlight. Ze werd uitgenodigd door M2 en René om met hun in Distant Relatives te gaan eten. Zogezegd zogedaan. Was ik lekker alleen thuis om mijn vis te bakken en verorberen.
Het heeft 45 minuten geduurd om stukje voor stukje al het ‘vlees’ van de massas graten te plukken, lekker met de hand 🙂 Maar echt de moeite super lekker, lijkt op makreel ! (en nee Rik ik ga jou vis niet plukken :p )
Lekker in m’n boek verder gelezen van de 60jarige vrouw die van Nairobi naar Zimbabwe fiets. Cool boek.
Ze kwamen blij thuis (Mirte heeft spaghetti bolo gegeten)  en zijn meteen gaan zwemmen. Rene durft nu ook in het water met bandjes aan zijn armen en een zwemvest aan, hij dreef wel weg door de stroming dus Mirte en M2 hadden veel werk om hem bij zich te houden.
Lekkere smoothies gemaakt !!
Alweer een dag voorbij…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s