Raar ? 25 mensen in 3 jeeps.

Van een vriendin hier (die mijn Kenyaanse nummer niet had) hoorde ik dat ze in paniek was toen ze dit onderstaande bericht las, omdat ze dacht dat ik er misschien bij was in ‘’het binnenland’’ van Kenya.

zo 03/08/2014
Bij een verkeersongeval in Kenia is vanmorgen een Belgische vrouw om het leven gekomen. Er zijn ook zeven gewonden.

"Een groep van 25 vrienden van de Duffelse Wereldwinkel vertrok op vrijdag 1 augustus voor een rondreis in Kenia. Een vriend uit deze groep met Keniaanse roots zou hen gedurende een drietal weken daar rondleiden. Op weg naar zijn geboortedorp vond het tragische auto-ongeval plaats", zegt schepen van Communicatie Staf Aerts (Groen) van Duffel.

Het ongeval gebeurde in de vroege ochtend. Er waren ongeveer twintig Belgen betrokken. Ze reden met 3 grote jeeps, maar 1 daarvan was slecht uitgerust voor het moeilijke terrein en toen die op een steen botste, kantelde hij en kwam hij op zijn zij terecht, legt Pieter Leenknegt van de Belgische ambassade in Kenia uit.

1 landgenote stierf bij het ongeval. 7 anderen raakten gewond en worden behandeld voor breuken, snijwonden en hoofdletsels. Ze zijn buiten levensgevaar, maar in shock. De FOD Buitenlandse Zaken in Brussel is bereikbaar en beschikbaar voor de families en verzekeringsmaatschappijen.

De prioriteit is nu om het lichaam van de overleden vrouw te repatriëren en onze getroffen landgenoten in de beste omstandigheden te laten terugkeren. Het stoffelijk overschot zal wellicht dinsdagavond naar België worden gebracht.

"Er moeten een aantal schikkingen getroffen worden in samenspraak met de verzekeraar en met een aantal luchtvaartmaatschappijen om hen terug naar België te halen", vertelt Leenknegt, die ter plaatse is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s