FINAL

Als afsluiter van onze  6 weken Kenya zijn we naar Nairobi National Park geweest.
We waren nog maar net binnen en onze kaartjes werden gecontroleerd door rangers, bij die gelegenheid vroeg ik of er iets te melden was qua sightings. Bij de gravel berg hadden ze leeuwen gezien, just a few meters ahead.
Inderdaad, na een 100tal meter verder rijden zagen we een berg gravel en Rik trok zo hard aan de mouw van m’n t-shirt dat ik er nu nog een streep van heb om mijn schouder : leeuwen !!

2 dames. Ze waren aan’t opstaan en verliggen en grooming. Opeens ging har hoofd in de lucht  : wat ruik ik ? Hmmm lekkere zebra’s. De zebra’s komen nietsvermoedend aanlopen, in een rij. Oortjes vooruit , weggedoken in het lange gras (ik zou de leeuw ook niet hebben gezien als de ranger neits had gezegd) en opeens : de leeuwinnen springen en, de zebra’s scheuren weg met een hoop geroffel, veel stof…… hebben ze beet ? Nee. Maar wat een spektakel ! Onze dag kan al niet meer stuk.

Vervolgens rijden we op ons dooie gemakkie door en zien verder heel heel veel dieren. Het is ook best groen hier in NNP. Tine neemt het stuur over, want ik wil ook wel eens lekker rondkijken zonder op de weg te letten. Ze doet het heel goed. Als 18 jarige in een prado tussen de wilde dieren rondrijden, das een leuke herinnering voor later.

We komen bij een meertje en kunnen eromheen rijden (we zien 1 safaribusje aan de andere kant) Krokodil van 2m die gluiperig ligt te wezen, hippo’s, roofvogels, .. we komen ogen tekort.

Via een viewpoint, waar baboons wachten op picknickers en nog heel vee dieren (giraffen, alle impala, wildebeest, buffel, zebra, waterbuck, eland, whartog, etc etc)  komen we rond 14:30 bij Masai gate. We willen even water aanvullen in Will’s place (Silole) en nog tot 18:00 verder gaan rijden in het park. Helaas. Die idioten van KWS hebben niet alleen de 24u regel veranderd (bijv om 14:00 in en dan de volgende dag voor14u eruit) maar ook: als je er 1 maal in bent mag je er niet eer terug in als je eruit gaat. Nog een leuke regel om tourism te promoten !

We vergaderen even en besluiten , omdat onze dag toch al niet meer stuk kan, en , welk beest zoeken we nog ? eruit te gaan en thee te drinken bij Will.
Will is zelf in Watamu, bij z’n moeder, dus we hebben het huis voor ons alleen. Heerlijk even bijkomen en Emma maakt lekkere thee. Maina is ook blij om ons weer te zien. We gaan bij Masai lodge een paar 100 meter verder diner bestellen voor vanavond. Rik een echte biefstuk met champignon saus, ik natuurlijk Mbuzi choma, Inge kip choma en Tine een Ceasar salad. Mirte zal van iederen stukjes krijgen die ze lekker vindt. We spreken af dat we om 18:30 terug komen.

Als het zover is eten we bijna onze vingers eraf zo lekkerr is het ! Wow. De choma’s worden gebracht op een 1 persoons grillplaatje, wat op een dik houten bord staat. Ze knisperen nog van de hitte. Heerlijk is het, mijn geitenvlees, een hele halve kilo ! Ik voel me een masai J We horen de hele tijd heel zware rare geluiden.Als we op het terras staan en de tuin inkijken van de lodge zien we beweging. We vragen aan de askari : ‘’what is this noise’’ We krijgen een heel verhelderend antwoord : ‘animals’. Zo. Als hij dan op verzoek z’n zaklamp haalt en we kijken zien we een 8tal buffels. Op de foto staan alleen alle dudu’s die rondvliegen want zo ver kan ik niet flitsen J

De askari brengt ons terug naar huis.
Wat een stilte hier (behalve de vliegtuigen, we zitten onder de aanvliegroute voor JKIA) en je hoor, midden in de nacht loopt er een hyena in de tuin, dwz. 1 meter van ‘ons’ huis. We weten dat er 400m verderop een nest met jongen zit (dat heet een DEN) en er ligt heeeel veeeeeel hyena-kak overal. Dat zijn krijtwitte hopen. Je kan ze zo met je blote hand verpulveren want het is alleen maar bot. Niets nats of stinkends zit erin : puur kalk. De ph van hun maagzuur is zo hoog, dat er alleen schoon bot overblijft om uit te kakken.

‘ Morgens krijgen we een heerlijk ontbijt van Emma (Maina is met de piki-piki even naar Rongai geweest boodschappen doen voor ons) met lekker meergranen brood en vers fruit. We gaan naar Kitengela glass over de hangbrug.

Dat valt erg mee nu het mijn derde keer is J Het gebeuren is nu in 2 stukken verdeeld omdat de eigenaren in conflict zijn gekomen, dus voor onze favo winkel met de ‘’misgebakken’’ glasartikelen moeten we door de uitgang, naar de buren. Dan met ons zakje spulletjes, met een zakje van de vijand, terug door Kitengela glass om naar de hangbrug te gaan….
Ik ontmoet Kibe weer, hij verteld me dat hij erg blij is met zijn website (ik maak dat gratis in wordpress)  en ik krijg de opdracht om er zijn youtube filmpje ook in te verwerken.

Ik krijg 2 dudu’s mee voor bij Mama Ditty in de kast, ben benieuwd wat ze ervan zal vinden.

Na de lunch vertrekken we richting huis, waar we om 16:00 arriveren en we moeten nu beginnen met inpakken….

’s Morgens 15 aug. doen we nog boodschappen voor AKR, delen we van alles uit aan iedereen, maken een groepsfoto en als we een paar uur geslapen hebben vertrekken we om 02:30 richting JKIA.  De douane neemt mijn plantjes en mooie platte steen in beslag en ook de stoel mag niet mee. Dus….  grrrrrrrrrrrrrr 😦

1 vlucht van 04:30 , een uurtje in de rij staan omdat we zelfs in transit in Cairo weer door de security moeten (waar men niet eens kijkt als de pieper piept) zijn we na de 2de vlucht van 04:30 weer in België.
Inge’s schat staat op haar te wachten, dat is een blij weerzien 🙂
Ik bel direct naar Sijmen want ik droomde vannacht dat Anja bevallen was van een zusje voor Zoey. Maar dat was dus geen voorspellende droom want Anja is nog niet bevallen, alles is OK.

Bijna direkt aansluiting met de trein en Martijn staat op ons te wachten op’t station. Jens vertrekt NU als Martijn belt om te vragen waar hij is. J

En zo lijkt het alsof we 2 weken weg geweest zijn : het huis staat err nog, de planten leven allemaal nog dank zij Smarry, het stof van de wegenwerken ligt tot in de kastjes van de keuken maar best van alles : mijn kleinzoons zijn enorm gegroeid, prachtige lekkere knuffeljongetjes.
Giza is blij dat z’n ‘mama’ terug is. We eten allemaal samen Pizza.

Advertisements
This entry was posted in KENYA. Bookmark the permalink.

2 Responses to FINAL

  1. Marina sjoer says:

    Super leuk verslag!

  2. blij dat jullie veilig terug zijn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s