Kerst in Kenya

Prachtig weer is het.  1° kerstdag is voor ons heel rustig voorbij gegaan.
Het blijft altijd een raar gevoel om kerst te ‘vieren’ in de tropen.

Ezekiel vertelde dat Kenyanen altijd hopen op een ”drizzle” met de kerst, en die hebben we ook gekregen, echter, heel erg weinig, misschien 15 minuutjes. Eddy vond het heel grappig, wij wensen vaak een witte kerst en hier wensen ze een natte kerst.

Ik heb 45 minuten gezocht naar gasten die verdwaald waren op de weg hierheen. Of ik ze wilde gaan zoeken. Tja twee bewegende doelen bij elkaar krijgen is moeilijker dan 1 bewegende die een stilstaande zoekt, dus ik ben ik nadat ik bij de gate ben gaan kijken op een kruising gaan staan waar de kans groot zou zijn dat ze zouden langskomen. Gewoon parkeren en bovenop het dak gaan staan. JAH ! Een grijze auto (meer wist ik niet, wel dat er 5 mensen in zaten) Zwaaien, hij stopt, hmmm , tis een man alleen. Ik vertel hem dat ik een grijze auto zoek met 5 mensen. Niet gezien. Ok, bye. Er komen nog 2 auto’s langs (druk vandaag !) ook niets gezien. Intussen bel ik af en toe met Ezekiel, maar ze lijken hoe langer hoe verder af te dwalen. Tjee.
Nou, dan ga ik toch maar weer een stukje op huis an. Zie ik Ezekiel aan komen lopen, hij stapt in en we bellen om te vragen waar ze de zon (die aant ondergaan is) zien. Ten Noorden van zich? Das nie goe nie. Dus we maken rechtsomkeert en na als we weer een eind verder richting gate zijn zien we ?? JEEY gevonden. Er zitten 3 teenagers achterin gepropt die helemaal gaar zijn, dus ik nodig ze meteen uit om in de Jeep te komen zitten zodat ze wat kunnen ademen en bewegen. Eind goed al goed. De story van de jongens is echt zielig, ze stonden bijna op het punt om weer naar huis te gaan.

Ze vervelen zich wat ‘s avonds. Ik zeg dat de volgende keer dat ze komen er een Xbox, of playstation zal staan. Dat wordt op gejuich onthaald.

We eten gezellig in de cottage en terwijl mijn vrienden in de cottage een film kijken (a thousand words) ga ik gastvrouwen. Alles verloopt prima. Ezekiel heeft de keuken in full control, ook als de ouders van de baby (8 maanden) zeuren dat het eten te warm is (waarom blazen ze niet gewoon) en dat het te weinig is (dus hij tovert vlug  nog wat meer)

Merry Christmas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s