Slechte dag

Vanochtend verder gedaan met fiets Ndurya herstellen.
P1080449
Toen alle fietsen klaar waren vertrokken met z’n allen naar een nieuw restaurant in de ”jehovastraat’ en toen we aankwamen werden we aan alle kanten uitgelachen. Blijkbaar hilarisch als 4 wazungu en een Kenyaan met de fiets stoppen bij een lokaal restaurant. Rik werd daar zo boos over dat hij meteen rechtsomkeer maakte en na wat uitleggen aan de restaurant eigenaar (die zijn excuses aanbood) spring ik ook op mijn fiets om Rik (en Inge die achter hem aangegaan was) te volgen, rara ? Mijn voorband lek.
P1080450Lopen dan maar. Mirte bleef bij me en die weegt niets dus heb ik haar laten fietsen naar Rik om te zeggen dat we dan elders gingen eten.
P1080452
Met de piki piki naar ”Kilifi bridge” omdat we eens over de brug wilden wandelen naar de andere kant om daar te gaan eten in een restaurant waar ik al eens eerder geweest ben met wageni.


Het restaurant was… gesloten. Gelukkig was er nog een restaurant naast 🙂
We waren niet de enige hongerigen en hebben hele lekkere steak gegeten met frietjes. (Inge met rijst)
P1080462
Op de terugweg zijn we via shortcuts in het voetspoor van Ndurya naar de markt gelopen waar we sisal gekocht hebben om de krukjes te herstellen thuis.


Nog wat boodschappen gedaan en met de piki piki weer naar huis.

(slechte dag sloeg dus op uitlachen, lekke band, ketting eraf, restaurant gesloten…maar ‘t viel uiteindelijk nog mee 🙂 )

4 comments

 1. Hallo Familie,
  het is niet allemaal lachen, gieren brullen maar wat vermaken jullie je met nuttige en vrolijke zaken.
  Monique je bent nu al zo lang in Kilifi dat ik me ernstig zorgen maak of je wel weer kunt wennen in de Z………laan. Heb al een drukke week hier achter de rug en de bbq was een groot succes. Moet zeggen dat Rik een fantastische coupe heeft gekregen en als 2wielspecialist geen gek figuur slaat.
  Nog even denken dat je nog lekker lang kunt genieten. Groetjes en knuffels oet Tweente. Diny

  Like

  • Hey Diny
   Ik kan wel ff terug naar de Z..laan hoor. Mijn derde kleinkind komt eraan en Martijn komt naar huis. Er zijn ook veel leuke dingen thuis en sowieso ga ik in December en in Maart weer terug naar Kenya…. 🙂
   Rik is idd. mijn superman.
   De laatste 10 dagen gaan in , morgen gaan we snorkelen en volgende week naar Kuruwitu.
   Mooi zo dat de BBQ een groot succes was .
   Groetjes en knuffels terug from Kilifi

   Like

 2. Je hebt daar denk ik off-the-ropad banden nodig, anders rijdt je zo lek. Ik heb hier eig. nooit een lekke band. Maar mss ook gewoon pech geweest.

  Van de piki-piki naar de poekie-poekie. Dat is een mooie poekebol zeg, niet dik, maar dat zijn ze daar nooit. Nou, bij mama R. misschien.

  Je moet Rik maar wat meer een ‘coastal’ mentaliteit aanwennen. Laat ze lekker lachen… Zoveel gebeurt er niet in Kilifi. Zelfs geen stoplicht dat op rood en dan op groen gaat… bij gebrek aan een stoplicht, ok…

  Like

  • Vanochtend m’n band zelf geplakt tot grote verbazing van Ndurya..hihi
   Thuis heb ik ook zelden een lekke band.

   Mooie poekie he ! ‘k Zou hem zo meenemen….

   Ik vond het uitlachen zelf ook niet erg gepast, sloeg nergens op, en dat na al die CIAO’s.. ‘t was ff een druppel en Ndurya was ook boos op ze.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s