Machakos-Mombasa-Kilifi

Gisterochtend zijn we naar Machakos meegereden met Ditty en Jan, ook Anne-to en Mark gingen mee en Ezekiel de kok. We waren dus volgeladen. Mirte en ik werden op verzoek afgezet bij de MGC en de rest ging boodschappen doen.
Ik ging speciaal om mijn accupressuur masage door Jackson, hij zei dat hij vorige keer wat kort gemasseerd had omdat ik daar was met wageni, dus heeft hij nu wat extra geduwd en getrokken , zeker 1.5 uur. Heerlijk !

Daarna zijn we naar de Naivash gegaan om voor Mirte een schrijft te kopen om al haar vogel toestanden in te noteren.
Allemaal samen gelunched , baie lekker samosa’s en ik heb van iedereen de sla opgegeten omdat ze het niet durfden. Mirte kon niet helpen met Jan om zijn Masala frieten op te eten want haar buik was ook vol na 2 samosa’s. Ook Mark kreeg zijn frieten niet op….Bij Anne-to werd een ham sandwich geleverd ipv de bestelde kaas sandwich en ze moest toekijken hoe wij aan het eten waren. Toen we moesten afrekenen zag onze hoofdcontroleur Mirte dat de rekening niet klopte, want de ham sandwich (die ze terug heeft gegeven) was duurder dan de kaas sandwich.

Terug naar Amazing Kenya gingen na het hek Mirte, Mark en ik op het dak zitten en wie een giraf spotte kreeg een mars van Ditty. Rara, wie heeft hem als eerste gespot, juistja, onze Kanini.

Njenga was er al en dus onze koffers ingeladen afscheid genomen en op naar het Station.
Paul had weer een smoes dat hij bij “een klant” was en dus de kaarten niet had kunnen kopen, maar hij had ze wel gereserveerd. En ja hoor, onze namen stonden in het boekie en dus konden we na een vervelende rit met bijna continu file relaxen met een pot thee van 80 Ksh. En wat denk je ? Ik krijg een sms van Mpesa dat Paul 10.000 heeft gestort !! EUREKA.
De treinreis was zoals altijd, allleen : het zilveren bestek is weg en de borden ook. Het zijn nu plastic borden en huis-tuin en keuken bestek. We hebben engelsen ontmoet en hun een lift aangeboden naar Reef hotel Nyali want ze moesten nog transport zien te regelen als ze aankwamen. Steve stond al op ons te wachten en heeft ons veilig ‘thuis’ gebracht.
Het is HEERLIJK om weer in Kilifi te zijn en we zijn na een theetje meteen in de oceaan beland want we hadden dringend nood om af te koelen en af te spoelen. Weinig zeewier, beetje koud ….
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh LEKKKERRRRRRRRRRRR Helemaal alleen op het strand.
Een kokos noot en mango later zitten we onder de klamboe(na meer dan een half uur gaten dichtnaaien ) met het briesje van de oceaan en de palmen. Het is nu om 19:31 27,5 graden.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s