1 February, 2013 20:56

Vanochtend lang uitgeslapen pas om 06:45 was ik buiten, in m’n hangmat naar de oceaan aan het kijken: golf-loos, heel plat. Toen ik zag dat iedereen wakker was ff thee gedronken en voor het ontbijt gaan yoga doen en zwemmen; Heerlijk het water, weinig zeewier ook.
Ruim na het ontbijt zijn Frank, Yvonne en ik dan met Ndurya richting hospitaal gegaan. Zijn verband moest verwisselt worden en ik wilde weker eens de wond zien.
Frank en Yvonne gaan shoppen terwijl ik met Ndurya het ziekenhuis inging. In hun Kenyaanse kaartenbakken systeem hebben ze warempel zijn kaart vlug gevonden en het is niet duidelijk volgens de receptioniste of Ndurya nog zijn verband mag laten wisselen inclusief bij de kosten die hij vorige keer betaald heeft (2760 Ksh, voor 5 hechtingen en een zwachtel)
Nadat dat probleem de wereld uit is gaan we even bij de dokter binnen; Moet je weten dat in een ruimte van 8 op 8 twee ruimtes zijn gemaakt van multi plex muren die niet tot aan het plafond komen. Je hoort iedereen kermen en roepen…
Op de foto zie je hoe de wond nu is, deze wond is 9 dagen oud.
Als het hospitaal gedoe achter de rug is gaan we richting dorp terug en we zien Fyra (Frank en Yvonne) in de safaricom shop zitten. Ze zitten daar al de hele tijd : voor Sim registratie, Mpesa registratie en telefoon unlocken.
Op het terras van mama Kibiru drinken we een welverdiende soda en Yvonne gaat met Ndurya naar de tandarts om een afspraak te maken. Fruit kopen ,apotheek spullen, water, een krat Krest voor Jos (er is geen Tusker meer beschikbaar voor Frank) en terug tuktukken.
Deze tuktuk komt wel tot aan de keuken deur en dus maakt Frank een 10 ritten kaart, 10 kopen 1 gratis zeg ik erbij : de tuktuk driver gaat akkoord.
De lunch is super lekker, met een maaltijdsalade,rijst en scampi’s met kokos saus.
‘k heb na het eten het been van Ndurya verzorgd op mijn EHBO manier met ontsmettende zalf en een kruisverband, ik hoop daarmee te bereiken dat de openstaande randen toch nog aan elkaar zullen groeien.
Chris en Jos maken voor de tweede keer die dag een strandwandeling terwijl de Fyra en ik rond het huis keutelen.
Morgen gaat Frank in z’n uppie naar Malindi met de bus en wij gaan naar Takaungu.

One comment

  1. Dear Ndurya, I hope that your wounded leg will be healed soon. You are a lucky boy now Mama Monique is in your neighbourhood. Have a lot of fun with your guests. Allemaal de groeten uit een saai en nat Nederland. Diny

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s