12 en 13 nov – hoe het afliep

Nou, dat kwam dus niet helemaal meer reg: 1.5 uur te laat in Brussel, koffers van de band om 9:25, naar level -1 voor de trein en bij de international tickets balie hoorden we dat er geen treinen meer waren naar NL.

Oh well, this is Europa, what to do eh…? Niks geen 24/7 verbindingen met OV tussen de diverse EU hoofdsteden. Dat komt wel reg allemaal dus, daar in het verwende, luie, socialistische en vergrijzende Europe… 😦

Naar buiten lopen waar hotel borden zouden moeten staan, volgens de behulpzame ticket balie medewerker. Klaas een sigaartje roken buiten en ik m’n jas uit de koffer halen, binnen. Heel rustig daar, bijna niemand te zien. Is dit het bruisende Brussel…? Kennelijk, maar misschien zaten ze allemaal al aan een pinteke.
Binnen werd ik aangesproken door een marokkaanse taxi chauffeur die in het Engels vroeg waar ik heen moest. R’dam dus. Dat kostte 180 eypos, zonder taxi meter, gewoon fixed price. Met Klaas overlegd en besloten dat maar te doen, want een hotel kost ook snel 100 eypo en dan nog treinkaartjes… dan maakt het niet zoveel meer uit eigenlijk.

Ruime taxi, zo’n Skoda SuperB – geloof ik: zelfs met stoel van Klaas voorin max achteruit had ik nog veel beenruimte. Dat was is de crisis class in het vliegtuig wel anders, maar goed, die is dan ook voor gewone mensen, dus dat had ik moeten weten. Taxi reed goed door, vooral in B, waar geen speed cams zijn, dus na bijna 1.5 uur in de buurt van Rotterdam Slinge, waar de auto van Klaas stond. Onderweg liet de taxi chauffeur ons nog de nieuwe manier van drugshandel on the road zien, nu dat het in NL niet meer zomaar overal verkocht mag worden (ofzoiets): Ze zoeken o.a. taxis uit, want dat zijn potentiele afnemers – voor hun passagiers dan. Dat doen ze door een aansteker voor het raampje van hun auto te houden. Handel heeft zich dus alleen maar verplaatst. Unintended consequences, broken window fallacies, zullen overheden ooit leren? Nee dus.

Overnacht bij Klaas die me vandaag om een uur of 10:30 (?) naar een uit de jarenlange puinhopen herrezen R’dam Centraal gebracht heeft, alwaar ik de trein naar Haarlem nam. Daar de bus naar huis genomen. M’n NS kortingskaart was afgelopen, en dat betekent blijkbaar dat de OV-chip op die kaart ook niet meer geldig is. Dus kaartje gekocht voor 2 eypo. Oh well, this is NL, what to do eh…? O ja, wegwezen!

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s