Eindelijk regen !!! Jeeey

7.5 UV – 34,6°C

Gistermiddag met de piki-piki naar Ndurya thuis geweest. Voor de meisjes en Rik was dat de eerste keer. Ze zijn al wel naar school geweest voor Engelse les 2 jaar geleden, maar toen was Ndurya nog the shy om zijn huis te tonen.

De Giriama dancers kwamen optreden bij Ndurya op z’n shamba, zoals je hebt kunnen zien op de fotoos gister. Rik zegt dat het veel meer indruk maakt om het zelf mee te maken, omdat je de drums door je lijf voelt gaan en de vrolijkheid van de dansers zeer besmettelijk is.

Hij heeft zelfs meegedaan en was weg me de negerin… !!

Mirte is ook vollop haar engels aan het oefenen, ze leutert er wat af met Ndurya in de keuken. Heel grappig en ze doet het erg goed want hij snapt alles wat ze vraagt (van koekjes en rijst bakken tot uitleggen wat papa thuis neit graag eet J )

Vannacht heeft het geregend van 02:00 tot 07:00 en geen klein beetje. Ik kon niet eens verstaan wat Rik zei tegen me (tis immers een golfplaten dak) en bij het graven naar droog zand om te zien hoe nat de aarde is moest ik toch een heel eind, zeker wel 4 cm.

Maar nu is het alweer lekker zonnig en het is niet kouder geweest dan 25 graden, al leek het wel zo door de wind. HEERLIJK die oceaanwind, maar ik val in herhaling vrees ik.

Vanmiddag PAD THAI gegeten , erg erg lekker met al die kakelverse ingredienten, vanmorgen kwam er weer een visser aan de deur met nog bewegende scampi’s.

Ndurya heeft het erg lastig met de laptop. Wij zijn alweer helemaal vergeten hoe het was om geen pc te hebben en de kids weten niet eens wat het is om er geen te hebben, ze weten niet beter, dus ze kunnen alledrie helpen als Ndurya weer vastloopt omdat hij een window niet meer dicht krijgt. Gister had Inge hoofdpijn (onderdrukt met de pillen van de apotheek uit Oostende) vandaag is ook zij weer beter. Tine is dus de enige die nog geen hoofdpijn heeft gehad, maar ze is wel de enige die diarree heeft, dus het zal bij haar op haar darmen slaan ipv. Op haar hoofd….Inge heeft warempel al bijna haar boek uit !

 

ImageImageImageImage

Advertisements
This entry was posted in KENYA. Bookmark the permalink.

2 Responses to Eindelijk regen !!! Jeeey

 1. Den Nuveren Pauper says:

  Nou, allemaal weer zo goed als gezond dus. Gelukkig geen dengue, want dan zouden jullie toch echt aan de neem-tea hebben gemoeten 🙂

  Misschien dat Mirte meteen ook wat Swahili kan leren van Ndurya? Want: “The usage of Swahili in other countries is commonly overstated, being widespread only in market towns, among returning refugees, or near the borders of Kenya and Tanzania. Even so, Swahili speakers may number some 120 to 150 million people.[16] Many of the world’s institutions have responded to Swahili’s growing prominence.”

  MsOffice (2010 tenminste) kan je na downloaden van een gratis language pack op Swahili instellen. Zier er zo uit: http://i47.tinypic.com/29enadl.jpg (<– deze link evt. in je browser copy-pasten). Windows XP kan niet op Swahili ingesteld, Windows 7 wel.

  • M says:

   Ndurya wil geen swahili, alle pc’s zijn hier int engels en hij leert meteen ook veel engels bij. Bovendien zijn pc related woorden onbestaande in Swahili….. GRTZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s