Pijl en boog

Vanochtend de wekker gezet om 05:50 want Inge wilde graag de zon zien opkomen.

Er waren heel veel wolken, dus we hebben wel een uur geduldig op het strand gezeten en hele mooie fotoos gemaakt van lucht, wolken , zon en vlag.

De planning was dat Rik en Tine naar het dorp zouden fietsen, maar dat ging niet door wegens te warm. Het is vandaag in de zon 46° geweest, in de schaduw 33. Gezien Mirte al een zonneslag heeft van teveel zon gister, zijn we gewoon gaan wandelen. We kwamen een tuk tuk tegen maar eens we in z’n tuktuk zatenbegin hij te zeuren dat we eigenlijk met teveel waren, dus zijn we weer uitgesapt. Er kwam een grote pajero achter ons aangereden en ik stak voor de lol mijn duim op en ja hoor, h ij stopt. We hebben zowaar een lift gekregen van Italianen !

In het dorp eerst naar de bank, een drietal verschillende formulieren  ingevuld om mijn telefoonnummer te corrigeren, een bankkaart aan te vragen en een storting te doen naar de huisbaas. Tine haar bestelling opgehaald bij mama kibiru, ziet er prahctig uit, precies zoals Tine verwacht/gehoopt had.

Op de wandel naar de Tuskeys zien we hoe een piki piki omver gereden wordt door een matatu , meteen een hele volkstoeloop en gelukkig stond de driver weer op en viel de schade mee.

Bij Tuskeys veel lekkers gekocht en weer huiswaarts met de pikipiki.

Rita is intussen uit het ziekenhuis en logeert bij de Hollanders met hun prachtige huis en zonneboiler om op sterkte te komen.

De pijl en boog voor de meisjes zijn klaar ! Safari heeft weer zijn best gedaan ! Meteen actie natuurlijk..Arme palmbomen. Safari gaat een zacht stuk hout halen als mikpunt. Na 15 minuten is al al ruzie van wie welke pijl is, dus eens dat beslecht is gaat Tine haar pijl en boog laten graveren met een T door Ndurya. Gebeten oefent ze weer verder, het doel heeft ze nog neit geraakt en  ze verlegt zich naar een palmboom. En ja hoor, dat lukt ! Veel smaller nochthans.. ze besluit dus dat ze als ze zou gaan jagen, Giraffen zal schieten en geen dikdik’s.

Verder gekaart, scampi’s gekocht aan de deur, gekookt in zeewater en gepeld. Opgesmult op een geroosterde boterham met blue band en tomaat en ’s avonds maan en sterren gekeken. Het is nu 20:00 en iedereen ligt/zit onder de klamboe.

 ImageImageImageImageImageImage

Advertisements
This entry was posted in KENYA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s