ZEE

Gister nog vergeten schrijven :

Bij de kleine overzet op Takaungu stonden heel veel fietsen, zonder slot eenzaam te wachten op de eigenaar die zo uterugkeren. Ik vroeg aan Ndurya waarom er geen slot op zit (hij is zelf vorig jaar z’n fiets gestolen). Zegtie ‘here, there is no thieves, if you steel, they tro you to the ghosts’’

 

Vanochtend ben ik naar het dorp geweest, oa om zelf eens te kijken voor fietsen. Hij zegt dat een fiets die je kan gebruiken voor boda boda 12500 kost. De goedkopere (blijkbaar een verkeerd merk ziet er ook minder sterk uit) zijn 7500. Bij het ziekenhuis een ‘’de morgen’’ afgegeven voor Rita met een briefje ertussen dat e zelf onze tijdschriften nog niet uit hebben. Ik heb geen zin haar te bezoeken en zodoende zelf een virus op te doen.

Met wel 20 kg fruit in de mand dan Ndurya opgepikt met de tuktuk en weer naar huis. Rik en de meisjes hebben een prachtige pyramide gebouwd op het strand !

Om 15:00 zo uhet vloed zijn dus om 14:30 zijn we de oceaan ingedoken om met de golven te spelen. Tine en ik splizeren (Tine haalt 2 keer zoveel snelheid als ik) en Inge, Mirte en Rik met de grote banden. Man man de oceaan is sterk ! Pff, geen wondee dat de ouwe mensen onder ons spierpijn hebben in de bovenbenen. Je moet veel kracht zetten om te proberen tot net boven je middel in de oceaan te komen….HEEERLIJK !!!

Mirte heeft voor haar experiment een klein plantje nodig, en ze ging ‘’even’’ een casaurina uitgraven. Inge moest te hulp komen en ze hebben met z’n tweetjes toch wel 10 minuten moeten graven ! Jaja de plantjes moeten diep met hun wortels om hier water te zoeken….

Nu wat pinda’s eten, boeken lezen en puzels maken. Tine is bezig in een detective met 535 blz. en ze keek net even op toen ik riep voor de foto hieronder .ImageImageImageImageImageImageImage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s