Ebberen & Fuck You Mzungu

Lekker hoor elke ochtend ebberen. Intussen is het eb – vloed verschil back to normal.We hebben oa een koningsvis gezien, veel zeesterren en egels, allerlei gekleurde visjes etc etc Lekker badderen in de poeltjes.

Gisteren na het planten van de boom voor Sam hebben de dansers hun beste beentje voorgezet en ons een prachtige show Giriama dansen gegeven. Ook Ndurya zelf heeft z’n beentjes omhoog gegooid. 😀 Alle bewoners van de omgeving stromen toe en er staat in no time heel veel volk. Jong en oud
De blijheid die die mensen uitstralen, daar kunnen heel wat mensen bij ons wat van leren.

We hebben mama Rita ook eindelijk gezien, ze is weer helemaal opgeknapt en haar auto is gemaakt. Ze komt ook naar Kilifi CLub waar we aan het lunchen zijn en neemt ons daarna mee naar haar huis. Er valt heel veel bij te kletsen en los te kletsen en het is erg raar als je binnenkomt en Raymond zit niet aan zijn tafel.

We gaan boodschappen doen in Tuskys en fruit halen op de markt, waar we nog in een dilemma terecht komen. Een of andere keniaanse dikkenek wil niet aan de kant voor ons als we gewoon op het linker rijvak richting markt willen, hij gebaart dat wij achteruit moeten.Wat we uiteraard niet kunnen en ook niet willen. Ik stap uit om te vragen wa zijn problee; is (shida yako ni nini) en hij antwoord ” Fuck you Mzungu, this is my country drive back” Waarop ik zeg ”you wish we are also Kenyans”. We gaan zitten en bewegen niet. Intussen stroomt het halve Matatu-plein volk toe en ze staan aleemaal aan onze kant en gebaren dat we moeten blijven staan.

(als ze allemaal tegen ons waren zouden we wel 8eruit gaan denk ik) Als hij uiteindelijk, na gebaren dat hij tegen onze auto wil botsen, wegrijdt krijgen we applaus en felicitaties 😀

Rita komt mee naar ons thuis en we zitten nog een tijd op het terras te babbelen. Ze weet ook te vertellen dat het vanavond springtij zal zijn, extreem hoog water en volle maan tegelijk. We zijn benieuwd….

Moses komt mijn slippers brengen en bakjes gemaakt uit kokosnoot.

Heerlijk geslapen en …terwijl ik dit schrijf zijn Monique en Rene weer aan het ebberen en Frank voert de huis hagedis 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s