Bosbranden

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120319_179

Duizenden dieren, waaronder veel olifanten, zijn op de vlucht geslagen voor bosbranden op de hellingen van Mount Kenya, de hoogste berg in Kenia. Honderden hectaren bosgebied zijn al in vlammen opgegaan. Ook de watervoorziening in de regio kan door het vuur in gevaar komen.

De bosbrand brak donderdag uit. Britse militairen en wildbeheerser proberen de branden, die op meerdere plekken zijn uitgebroken, te blussen. Brandweerlieden hebben voorlopig nog geen gewonde of dode dieren aangetroffen.

Wilde dieren proberen aan het vuur te ontkomen door te vluchten naar lager gelegen terrein, waar veel boerderijen liggen. Dat kan leiden tot confrontaties met de inwoners.

Droogte

‘Overal is vuur’, verklaarde Iain Douglas-Hamilton, oprichter van de organisatie Save the Elephants. ‘Dat komt door de droogte. Ik durf te wedden dat de branden zijn aangestoken door mensen. Waarschijnlijk per ongeluk, maar het is toch door mensen veroorzaakt.’

Niet alleen op Mount Kenya zijn branden uitgebroken. Ook in het Aberdare National Park, een regio op amper honderd kilometer van de hoge berg, brak er brand uit. ‘Het voedsel van de dieren zal verbranden en de dieren kunnen zelf ook gegrepen worden door de vlammen’, vreest Douglas-Hamilton.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s