Kisumu

23

Heerlijk geslapen allemaal, elk in ons mega 1persoonsbed van 140 breed met grote klamboe.

De meiden willen op zoek naar de leuke armbandjes die we gezien hebben in de shop van het Tea Hotel in Kericho.

Niet ver wandelen van het hotel is een lokale markt, waar ze wel erg leuke spullen hebben. Binnen het half uur is al het geld wat we mee hadden op. 😀

Je hebt de foto al gezien van de grappige kaartjes van gerecycled materiaal.

Morgen gaan we terug nog wat kaartjes halen. We komen een verkoper tegen die in Genk is geweest en een klein beetje Nederlands spreekt. Hij is lid daar van de mini cooper club en hij maakt kleine voertuigen van recycle materiaal. Morgen ff zijn brommer kopen.

We droppen alle spullen in het hotel en gaan naar beneden wandelen omdat we lake Victoria nog eens willen zien.

We zien veel hele grote huizen in deze buurt en `courts` , groepen huizen met een muur eromheen en vaak ook een electric fence of gebroken glas bovenop de muur.

Moegewandeld nemen we boda-boda`s terug, de heuvel op (we zitten 1200 m boven zeeniveau) en geven de jonges 100 ipv 50 ksh.

We gaan met de auto naar Hippo Point , omdat we erover gelezen hadden in lonely planet, maar…. er is niets meer, blijkbaar is het restaurant wat er was een paar jaar geleden afgebrand en er hangen nu wat jongeren rond.

We gaan weer , na wat omwegen ivm sight seeing, naar het hotel om ons klaar te maken om met Max naar de Yacht Club te gaan.

Hij pikt ons mooi op tijd op en het is er heerlijk. Prachtig uitzicht over het lake, we zien ook hippo`s en de world famous zonsondergang.

Leuke avond, op de terugweg rijdt Max ons nog wat rond langs bezienswaardigheden (tempels, restaurantjes, huizen van kenissen die hij gedaan heeft etc)

Hij zet ons af bij het hotel en we gaan lekker vroeg slapen, gezien het gister 23:00 u was. Ook gister, bij Max thuis, heb ik mijn eerste twee muggenbeten opgedaan.

24

Vandaag is de dag om Kisumu wandelend rustig te verkennen. We zien een fanfare van het leger voorbij komen, dat de markt ook op zondag open is en we wandelen naar het station. Je kan met de trein naar Nairobi, voor 1400 Ksh, met een bed , ontbijt en dinner erbij en het duurt slechts 13 uur voor de 355 km.

We verkennen nog een stuk van de stad, pinnen bij de KCB , eten in Swan house en gaan dan met de tuk-tuk de berg weer op en terug naar het hotel om de beentjes te relaxen.

We besppreken wat we verder nog willen doen en denken erover om terug te gaan naar Machakos morgen.

Advertisements
This entry was posted in KENYA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s