18 July, 2011 15:17

17

Na het Machakos Golfclub ontbijt vertrekken we richting Silole.

De bedoeling was om een vrachtwagen track te volgen vanuit Kitengela, maar dat was toch ff iets teveel van het goeie. Na 1 km hebben we rechtsomkeert gemaakt want het was echt niet doenbaar. Ik weet zeker dat Martijn doorgezet zou hebben omdat het echt wel slippen in het zand fieldday was en rough terrain amai me frak.

Toch ff teveel risico op een breakdown in the echte middle of nowhere.

Gewoon de goede tarmac weg gevolgd richting Kajiado en bij Insinya naar boven richting Ngong over de Magadi road.

Magadi road is wel echt 1 en al pothole dus we reden +- 15 km\u , gezien het vakantie is maakt dat niks uit. De omgeving is eindeloos en we zien struisvogels,zebra`,giraffen, zomaar langs de weg.

We komen zelfs opeens “flying school of Kenya“ tegen…met leuke Banda`s erbij.

Even later een TOTAL benzine station waar we dan nog ff 20 liter bijtanken met een plaatsnaam die onuitspreekbaar is Ololooloitikosh.

Na wat zoeken en bellen bereiken we Silole cottage en dit is echt hemel op aarde

Doodse stilte, keurig en leuk huisje met 2 superleuke badkamer en klein keukentje, echt helemaal midden in de bush met uitzicht op Nairobi national park. Vanuit de zolderverdiepping waar Mirte ogenblikkelijk beslag op legt heb je onvoorstelbaar uitzicht.

Als het wat begint af te koelen rond 16:00 dalen we af naar het riviertje , hier beneden de tuin, wat de enige scheiding vormt tussen ons en het Nairobi National Park

`s Avonds kont de eigenaar aperitief brengen en meedrinken : een fles rode wijn.

Na het eerste glas op m`n nuchtere maag ben ik al tipsy.. amaai

We eten gewoon weer noodles das lekker en simpel !

Slapen doen we als roosjes en ik schiet om 0400 uur wakker van brullende leeuwen.

18

We zitten hier ook tussen twee airports in : Wilson en Nairobi, tis op sommige uren superdruk. JKIA aanvliegroute en Wilson allebei. Precisioin air en Kenya airways zijn het meest actief op Jomo en op Wilsonbromt er van allesm ik herken uiteraard de Cessna210 en de Caravan, maar er zit ook veel ander vliegmateriaal tussen.

`s Morgens kijken we naar de zonsopgang en gaan op het heuveltje iets verder zitten om met de verrekijkers rond te speuren. Wel 30 giraffen, 80 Impala`s, struisvogels die rennen, waterbuck,erg veel zebra`s.

De meiden doen spoorzoekwerk en vinden botten van van alles. Opees komen ze thuis met een hele koeiekop. Ze gaan het minitieus onderzoeken en poetsen zelfs zijn tanden… Vergelijken ook met een buffelkop die hier hangt. Mirte en Tine gaan terug naar het riviertje (het beginnen van Athi River, hebben we intussen opgezocht) en komen later terug met de mededeling dat de steen die ze gebruikten gister om naar de overkant te springen nu wel 10 cm onder water staat. Het regent dus ergens up country en tis hard heel hard nodig.

Als het te warm wordt om rond te spoken gaan we ff shoppen in Ongata Rongai. Eten voor nog twee dagen inslaan.

Momenteel zitten de meisjes op zolder omdat het buitenn ff te warm is.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s