9 July, 2011 14:10

8

Vandaag nog een dag die lekker rustig begon. Eerst uitslapen natuurlijk en na een fruit ontbijt, Rik en de meiden gewone bruine boterhammen.

We kregen bezoek van Vicky en net toen die weg ging kwam Allan (de gepensioneerde piloot die in ons huis zit) Allan is het hele dorp afgeweest op zoek naar een echt matras maar hij vind er geen. Hij zegt dat hi niet weet hoe hi de volgende 2,5 maanden zal moeten doorworstelen. Rik en Moses zijn dan aan het herstellen van de boiler begonnen. Moses wilde met een hamer en schroevendraaier beginnen rammen op het element om het eruit te krijgen ofwel afzagen. Tja zegt Rik als je die eraf zaagt, hoe krijg je dan het binnenwerk eruit ? De rest van de middag stond zo`n beetje in het teken van het herstellen van de boiler.

Het element alleen eruit halen bleek geen optie wat het zit vastgesoldeert. Dus dan maar het het hele ding afbreken en ermee naart dorp. Terwijl Moses het ding afbreken zet ik een stekker met aardingspin aan de wasmachine. Eerst even de meisjes afdoppen bij Ndurya, zijn vrouw, Benson en Kimmy waren er immers ook en de meiden vinden het leuk om te proberen Kimmy minder mzungu bang te maken. Ook wilden we Ndury`s mening over waar we best heen zouden gaan met de boiler. Helaas, niemand te vinden met een tang die groot genoeg is om hem er gewoon af te draaien.Het nieuwe element bleek nl dik schroefdraad te hebben dus bedacht Rik om de oude er voorzichtig uit te draaien en de nieuwe er dan gewoon in. We konden wel een tang kopen voor 4500 Ksh, eventjes gebruiken (de auto stond voor de deur) kon niet. Hmmmm Hop naar Ndurya, met veel mankracht en wat Kenyaanse vindingrijkheid zou het wel lukken. Intussen de meisjes naar Rita gebracht om te zwemmen. Het was heel gezellig bij Ndurya zeiden ze, ze hebben veel gebabbeld. Oa. proberen Ndurya uitleggen wat een vliegtuig is. Hij dacht dat het een soort matatu is, die onderweg steeds stopt om mensen op te pikken en af te droppen.

Meiden lekker zwemmen bij Rita, Inge gaan wandelen met de honden Thelma en Louiise, mama terug naar de mannen. Rara, Ndurya had een fundi gebeld en die had wel een tang en in 3 seconden was het gefixt. Of we ff wioden betalen. k Zeg, ja, als het 3 seconden duurde is 50 Bob wel genoeg ? Grote verontwaardiging, want ze moesten toch ook met de piki-piki hierheen komen enzo.k Zei dat het maar een grapje was en heb ze 500 gegeven. Jippie. Naar huis en installeren. LEK. Chinese brol. Terug naar de winkel. Krijg een nieuwe mee, moet dan wel de oude terug brengen.

Weer de mannen met de tang bellen, 500 betaald, meiden opgehaald. Wat denk je de oude koppelingen beginnennute lekken, er zit daar nl een plastick zak tussen de koppelingen om die te dichten en die zak is natuurlijk door het hete water al verstorven.

Foert. Laat maar lekken hoor vannacht, we gaan morgen eerst naar Watamu Turtle watch.

9

Vroeg opgestaan vandaag en ontbijt klaargezet, 1 keer opstaan roepen en Inge was er direct.

Om 0735 zijn we netjes op weg naar Watamu turtle watch

Er is nog bijna niemand op de weg en Pieter : GEEN ANNANASSEN langs de weg 😦 wel heel heel veel mangos.

We rijden door watamu dorp en als we voorbij Turtle Bay Hotel rijden, waar ik als 15 jarige nog overnacht heb met mijn ouders en zusje, denk ik, `ik zal even bellen waar ze precies zitten“ zegt die jongen, nog 1 km doorrijden en je bent er.

Dan zijn we er en dus te vroeg, op de stie stond op zaterdag van 0900 tot 1200 en zij zijn er al om 0830. Op de poort staat sorry we are closed maar de poort staat open, het bordje zegt Saturday from 0930 to 1200.

Alles flexibel hier en we zijn van harte welkom. We krijgen een zeer leerzame rondleiding en zien zieke, beschadigde en bijna genezen schildpadden. We adopteren een heel nest voor 2000,- en doen nog een gift van 1000,-

Op de terugweg kopen de meisjes een souvenier : bewerkte kalebassen die geluid maken. Tine koopt bananen, 10 voor 70 Bob. Lekkere !

We rijden weer richting Kilifi en nu is het al drukker op de weg, om 12u. zijn we bij Kibiru en bestellen drie pizza`s.

Ik een kan thee massala, Mirte een kan chocolademelk, Inge en Rik Cola en Tine Krest.

Lekker smullen voor 1790,- Ksh en dan weer naar huis.

We komen binnen, en wat vliegt er weg uit ons donkere makuti dak ?? De uil waar Ria zo lang naar gezocht heeft1!!

Moses zegt dat hij hier altijd zit als er geen gasten zijn en zijn vrouwtje zit in de neemtree in de tuin hiernaast. Hij komt bij ons omdat er zoveel vleermuizen zijn. Dat zou best eens kunnen kloppen want Tony Stubbs woont 2 huizen verder.

One comment

 1. spijtig van die ananassen! maar de mango’s ziullen ook wel smaken. Wat een wereld… zo rondzoeken voor een tang. Volgende keer in je bagage eh Monique! Miss kan Ndurya dat dan nog gaan verhuren…. tegen 500 ksh per keer, ipv zijn groentewinkeltje kan ie dan een toolshop opzetten (met Rik als Backup).
  Zag laatst mn ochtendkaratefoto’s nbog terug. Ben jij nog aan de yoga?
  Sjiek van de schildpadden. Dat zet ik mee op het lijstje. Ondertussen al interesse van andere mensen voor feb 2012. Though it remains uncertain I will join…
  We komen 13 aug met de fiets naar jullie! Vandaar verder naar kokzijde voor een paar daagjes zee. kben es benieuwd.
  Zijn er veel muggen daar nu? want das de eerste vraag die ze me altijd stellen…
  Grtz aan de girls en the husband! P&M

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s