5 july

Rustige dag vandaag in ons paleisje. We ondervinden wel dat het jammer is dat we aan de andere kant van Bofa road zitten en dus niet rechtreeks aan de oceaan… verwend als we zijn!

De tuin is prachtig en het huis ook , er waait een heerlijk windje en je merkt niet dat het 30 graden is.

We rommelen lekker rond en Rik en Tine onderzoeken het probleem met de electriciteit. Tine`s taak hierbij is dat ze voelt of er nog electrisch op het water of de kraan zit. Rik loopt op het dak de leidingen na enzo. Het is een moeilijk geval, met 1 fase die toekomt en neit wetende of de neutre wordt meegeleverd door KPLC of door de eigenaar zelf is voorzien en hoe. Er is van alles verschoepert in de kast waar de elec toekomt alleszins…

Tine en Mirte gaan naar het strand, ze blijven niet erg lang weg want het is eb en ze worden lastig gevallen door beacchboys, onze blondines. Voor de kenners. als we de straat oversteken en 100 m naar rechts lopen zitten we aan Baobab resort. Daar kunnen we het strand op.

We testen de Tuskys prijzen en man man de ugali bloem is maar liefst 131 Ksh ipv 75 in Januari. De lonen zijn niet evenredig gestegen uiteraard, Moses die hier werkt, 6 dagen op 7, verdient 48 euro per maand.

De meisjes spelen “koningin` op het terras hierboven : Tine is hierbij de Queen terwijl Inge en Mirte moeten kuisen. Ze vegen alle vleermuizen en apestront van het terras af en door de wind waait het allemaal op mijn relaxbed…hihi

Moses heeft wel zes 2l thermossen thee gemaakt vandaag. Rik en ik gaan het dorp in terzijl de meisjes zwemmaen bij Rita en we slaan allerlei lekkers in. Lekkere avocados op de markt en veel heel veel mangoes.

Ik maak spagetti terwijl Rik de meiden ophaalt. Als ze terugkomen grote hilariteit : er zitten apen op ons dak en ze trekken gewoon de makuti kapot ! Grappig om te zien, maar ik ben blij dat ik de eigenaar niet ben….

Ons toetje wordt dubbel blind getest en niemand heeft de smaken 100% juist…

Wel heeft iedereen de vanille smaak meteen door maar de passie en annanas slagen niet voor de Provoost-Test-Proef

Met excuses voor de typfoute die bijven staan ik werk op een qwerty keyboard, op een mini toetsenbordje van een Asus Eeepc

 

Advertisements
This entry was posted in KENYA. Bookmark the permalink.

One Response to 5 july

  1. ahoi piraten!
    Hebben jullie de apen van jullie princess quarters al kunnen verjagen? En die zebra’s zijn hopelijk niet gefotografeerd in de achtertuin haha! Das fijn dat jullie op wandelafstand van baobab zitten! Als jullie aan dat hutje passeren net voor je het strand op gaat, tracht je nog eens zo’n leren bandje te bemachtigen tegen een “local price” ? Gaan de meiden niet trainen op het strand (;-) Hier in het hectische vlaanderen loopt alles een beetje normaal. Die van Rupo heeft ijn nota klaar, maar veel verandert er niet op het moment. Nog veel discussie en vakbonden die willen staken. (pfff kinderen). Though een schitterende quote van de dag: “opgetekend op een antwerps terrasje: 2 deernes tegen elkaar over de verbetering van het Nederlands van Di Rupo: “agge zie voan woa dattem koemt”…
    Verder een normaal belgisch weertje: 30 graden, dan weer 15 en terug 30… Vandaag zat ook een topic over Kenia in het nieuws: door de droogte zijn er nog veel meer (+ 5 milj) vluchtelingen vanuit Somalie in de grensstreek met kenia. Dus als jullie die kant op trekken, let een beetje op.
    Doe ze veel groeten ginder en geniet ervan! Groetjes aan R&R. Ik heb nog steeds een exporteerbaar konijn op overschot….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s