5 July, 2011 09:58

3 juli

Vandaag gaan we richting kust. We hebben een tussenstop geplanned Voi.

Eerst slapen we uit tot 0730 om weer een lekker ontbijt te nuttigen nadat alles ingepakt is. Ik laat Cecilia van de receptie een sjaaltje kiezen uit de zak die ik mee heb. Ze is er heel erg blij mee. Oei, Inge voelt haar maag keren en gaat wandelen met papa buiten. Ik zie vanuit mijn ooghoek terwijl ik de rekeningen vereffen dat ze over de haag ligt om te kotsen. Arm schaap. Even stoppen bij de apotheek om ENO te kopen straks.

We vertrekken op tijd en gaan via de Tuskys (lijkt op carrefour) van Athi River. Ze hebben hier ook Eno en we kopen joghurt, water, en nog van alles. Door het dorp rijden we terug en warempel, er komt een trein aan (onbewaakte spoorwegovergang dus hij toetert luid) we zwaaien en de machinist zwaait vrolijk terug. Het lijkt wel of hij beter zijn handen aan zijn stuur had gehouden, want er ontspoort voor onze ogen een wagon !! Keien spatten op en de wagon gaat heen en weer.. amai…

Tine stapt bij een kraampje even uit de auto om bananen te kopen.

Tegen 1100 rijden we langs Machakos junction, we hebben naaimachine pedalen en een motor mee voor Mwelu maar ze is niet in Machakos, ze is thuis bij mama op de berg in Ngelani en we hebben geen tijd om daar helemaal heen te rijden want we willen zeker voor donker in Voi zijn. We spreken af dat we op de terugweg langs komen dan.

Als het 1230 is rijd ik een stukje een onbekend weggetje af naast de snelweg en we komen bij een meertje. Er rennen meteen 3 parelhoenen (of zoiets) weg en we installeren ons op een steen. We slurpen lekker onze joghurt binnen, maar oei, 5 min later ligt het er alweer uit van Inge. `k Geef haar nu eerst een zakje ENO. Ze voelt zich een paar minuten later al beter, terwijl de zussen en papa een rondje rond het meertje lopen rust ze nog wat uit.

Netjes tegen een uur of 1730 zien we Voi verschijnen. We stoppen bij het op internet opgezochte en geboekte Impala Safari lodge, maar dat ziet er op internet veeeeeeeeeeeel beter uit dan in het echt ! De tenten staan maar 20 cm van elkaar en er is luide muziek bij de buren en bij het zwembadje. Hij wil ons een dubbel en een tripple verkopen, terwijl er in de tripple maar 2 bedden staan, akkoord, de een is ietsje breder dan de ander, maar zeker geen 2 slaapplaatsen. FF rondrijden en kijken wat er nog available is. Kijk, een mooi bord “Tsavo Lodge“ COOL, ziet er echt leuk uit, we onderhandelen nog een leuke prijs ook. Ziezo.
De meiden gaan iets drinken bestellen en wij rijden ff terug naart dorp om geld te halen (gewoon uit de muur met Argenta werkt weer !) en de tank vol te gooien. 41 liter voor 4700 KSH (36euro)

De Suzuki Escudo rijdt zuiniger dan een Rav4.

Als we terug komen,eten we allemaal samen een heerlijk chicken sandwich , was wel even wachten, maar zeer lekker !!

Hmmmm lekker bedje, lekker stil hier………..zzzzzzzzzzzzzzzzzz

OEI

Ik schrik wakker en tis alweer 4 july vandaag ! Op naar Kilifi.

Het is op maandagmorgen minder druk op de weg dan op zondag. Het merendeel van de vrachtwagens zijn tankwagens die in de haven van Mombasa fuel gaan halen voor de rest van het land. Die mannen nemen risico`s onvoorstelbaar.Vaak moet je van 90 (das toch wel het maximum wat je kan rijden, het voelt als 140) naar 20 omdat er weer zo` bakbeest de berg op kruipt.
Heyy  New Holland !!! COOL !! MaRRe !! :d

De kaart van Kenia op de GPS is erg leuk. Hij zegt dat we 100 m van de snelweg rijden, of we niet terug willen. In Nairobi stad heeft hij ons goed geholpen om de stad uit te raken, zolang je ernaar KIJKT is het goed, want hij ZEGT links ls hij rechts bedoeld en omgekeerd. Hij weet wss niet dat we hier llijks rijden. :p

Apen op de weg. ff remmen. Bij een verlaten station rijd ik de weg weer even af voor een pitstop. Leuk om er ff rond te spelen. Plasje doen, benen strekken om foto’s nemen. Tine komt aanrennen : mama kom eens kijken , de huid van een slang. Het blijkt een lizzard te zijn geweest want het heeft een poot met nageltjes. We testen nog eens Tine haar verrekijker, maar nix hoor, hij bijft scheel kijken. Zegt Rik, hij is wss gevallen.. Dus laat ik hem nog een keer vallen (dan schiet hij miss goed?) hmm, ietsje beter … nog een keer : krak de oculair breekt grrrrrrrrrrrrrr weg met dat ding , bam, tegen een boom. Zo dat lucht op. Alstie toch niet werkt moet ze hem niet meer mee sjouwen ook. ze mag de mijne (en die zal ik sjouwen)

We rijden op`t gemak verder en komen aan de kruising waar we moeten beslissen of we binnendoor willen via Kaloleni of via Mombasa… hmm lastig, het heeft daarnet geregend dus de binnenwegen kunnen modderpoelen zijn. `k Zal ff naar Ted bellen en vragen wat hij ondervonden heeft voriige maand, hij zegt dat het niet te doen is binnendoor “you will wreck your car“ Rechtdoor dan maar. Ik stop voor het zebrapad, uit gewoonte, maar de mevr die er staat durft niet over te steken!  Je ziet de verwonderde blik op haar gezicht..

Net voor Mombasa staat er een file die niet te beschrijven is. Alleen maar enorme lorries en af en toe een auto ertussen. Ik besluit een kamikaze piloot voor mij te volgen die gewoon rechts gaat inhalen, en als er een tegenligger komt op de uiterst rechtse vluchtstrook gaat staan… Dat gaat goed en we rijden zeker 100 vrachtwagens voorbij.

Om 1400 arriveren we in Kilifi en het huis wat ik huurde overtreft onze stoutste dromen. In goede en in kwade zin trouwens….het is prachtig kwa bouwstijl en de eigenares heeft een goede smaak kwa inrichtingm tis ruim, winderig, prachtig,bij elke slaapkamer een badkamer , grote keuken, maar…. er staat electriciteit op de kranen en op de wasmachine….

Na ff rusten en uitpakken gaan we het dorp in lekkers halen, oa noodles en MANGOES, wow wat zijn er VEEL

Dan gaat de telefoon, Ndurya staat voor onze poort, we haasten ons naar huis en tis tof hem weer te zien en nieuwsjes uit te wisselen. Kort dan want hij moet meteen weer terug naar de Amerikaan die “ons“ huis huurt voor 3 maanden, en hij betaald twee keer zoveel als wij, per maand logisch dat Ted deze keer niet aan ons heeft verhuurd. Het enige wat we missen in onze nieuwe stek zijn electricitiets vrije kranen en de Oceaan voor de deur.

Hahaha

Rik stapt net uit bed (twe zitten immers te lezen en schrijven onder de klamboe zo gauw het donker word) om de stekker van de wasmachine die klaar is eruit te trekken en hij schrikt zich het apezuur want er zat een wilde kat op de wasmachine die in doodsangst was zo`n blank spook te zien. (ik hoorde hem blazen tot hier) Inge , de kattenvrouw to the rescue, maar de kat was hem al gepeerd toen Rik hulp ging halen.

Rik is veilig terug en ik zal ff de nieuwe 3G proberen.

Werkt aan 11 kbps !! wow !!!

One comment

  1. Wat een avontuur toch weer? En was die kat nu zo geschrokken van Rik of was dat de elektriciteit? hopelijk hebben de mango’s gesmaakt! what up met die overhangende dochter van je? en wat is ENO? Seg, doe de grtjes aan Ndurya van ons en zeg dat ie z’n family in de gaten houdt. Is er nog iets gezegd van zn winkeltje? Als je in titanic supermarkt komt neem je dan enkele potjes orleys tea masala voor me mee. Pieter Pepermans he….
    Zitten jullie nu in kilifi? en naar waar gaat het nu? Of eerst even rusten? Als je nog eens de kns hebt hoor je eens rond voor een tsavo safari in banda’s (als die er zijn natuurlijk).
    Geniet er van ginder!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s