5 July, 2011 09:57

Het dorp Kitengela is 17 km vanaf Maasai Ostrich Resort, eerst over een onverharde vol weg met putten, bulten en stenen waar je niet sneller kan dan 20 km/uur . Erg veel stof, heel droog. We zien velden met Anjers, waaop mannen in knalgele pakken en met maskers aan de planten besproeien. Rik vraagt aan 1 van de mannen die bij het hek staat WAT ze spuiten en het antwoord is nogal algemeen “chemicals“…

Na 7 km komen we op de tarmac weg en die is nog niet erg oud want spekglad zonder potholes. We willen vnl fruit zoeken enn Rik een bookshop. Man man wat is het druk op Zaterdag… Eerst kopen ze bij de mais-bakkers geroosterde mais. Ook zonder blue-band smaakt de mais erg lekker.We vinden een man met een fruitkraam en kopen voor 1,20 euro 3 avocados en 3 mangoes van formaat… Bij een mevr 14 bananen voor 70 cent en op de terugweg mogen de meisjes omstebeurt auto rijden.

Tine en Inge echt, met gasgeven en remmen en sturen, vooruit en ook achteruit. UIteraard moet ik dat filmen dus ik stap uit om vooruit te lopen , het gaat heel goed en ze zijn erg blij. Mirte en ik gaan steentjes zoeken langs de weg en al vlug hebben we een hele collectie met allerlei kleuren.

Rik en Tine gaan vervolgens verder wandelen en we geven ze wat voorsprong, we zien een impala helemaal zielig alleen grazen. Ook twee grote secretqrisvogels en drie wilde struisvogels.

Mirte mag nu sturen (haar beentjes zijn nog te kort om bij de pedalen te kunnen) en ze kan dat heel goed, netjes om alle putten en bulten heen.

De Askari aan de gate roept heel blij “Kanini“ als ze de poort indraait. Ze zal het morgen weer mogen horen 🙂

Bij de tenten installeren we ons om al het fruit te verorberenm douchen en bed in. Dagboeken schrijven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s