Chapati alla Pieter (recept Ndurya)

Nog even om de smaakpapillen te verleiden: Tjapaties (hehe) (Chapati natuurlijk)
Voor 10 stuks:
– Warm water
– 500 gr chapatie bloem, maar het zal wel lukken met broodmeel of gewone meel ook, even uittesten!
– olie en zout

bloem in kom doen, water bijvoegen en mengen met handjes (eerst wassen!). Niet te veel water want je wil een deeg krijgen, geen pannekoekenbeslag. Zorg dat je water juist gekookt heeft.
Als je deegje wat verder is, olie bijvoegen (goeie geut, beetje als Jamie Oliver). Hoe meer olie, hoe vettiger straks.
Zout bijvoegen naar smaak. Hiervoor je deegje als een brood rollen, opensnijden (zoals je een brood ziet dat bovenaan is opengebarsten) en in snede zout strooien.
Verder nog 5 tal minuten heel goed kneden. Uitleven!

-deeg 5 min laten rusten
– bolletjes van deeg (+- 5 cm diameter) en uitrollen op een met bloem bestuifd oppervlak. Met de deegroller uitrollen en een klein bordje pakken om mooie ronde plakken uit te snijden.
– bij het uitrollen kan je nog wat olie op de uitgerolde deeg smeren zodat ie makkelijker rolt.
– chapaties afbakken in pan met OLIE, geen boter of kimbo
ofwel weinig olie en rustig afbakken, ofwel heel veel olie (1 cm) en klein minuutje aan 2 kanten “frituren” naar smaak.
– je kan ze slap of krokant (resultaat als met boter) gebruiken als broodvervanger bij recepties of gewoon als lekkere snack ‘s avonds.
– opdienen met wat extra zout of indien je Pieter heet met Massala en Peper

Smakelijk

Advertisements
This entry was posted in KENYA. Bookmark the permalink.

One Response to Chapati alla Pieter (recept Ndurya)

  1. M says:

    Lekker.
    De Kenyanen eten meestal ”Supu” bij hun chapaties en/of sukuma wiki.

    Supu is een soort ”stoofvlees”, kan met kip, vis, rund etc, ligt eraan wat er voor handen is.

    http://www.blissites.com/kenya/culture/recipes/sukuma.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s