3 February, 2011 Shimba hill’s

Dag 7 – 30 jan Vandaag nog een dagje rustig aan. ś morgens gaan Pieter en Mieke alleen het dorp in, Mariette gaat een strandwandeling maken en Ria vertrekt voor dag en dauw naar Rita om te gaan kijken of de Veroos Eagle owl te zien is vandaag.
Leuk dat iedere zo zijn ding doet.
Pieter en Mieke komen tegen de middag terug met leuke aanwinsten, Ria ziet haar uil niet maar wel een Oehoe en andere nieuwe vogels. Marriette heeft iets besteld op het strand bij iemand. Ze hebben alledrie netjes afgedongen en komen met goeie prijzen.

Dag 8 – 31 jan Na een rustdag is het vandaag zover, we gaan op safari. Bestemming : Shimba hillsHet verontrustende is dat we daarvoor op de likoni ferry moeten waar ik een hekel aan heb, maar goed. De prijs voor Tsavo valt toch wat tegen voor 1 nacht ter plaatse, 280 dollar. We hebben weer een Glory auto besteld en we krijgen dezelfde, gezien we weer naar Mombasa gaan kan de chauffeur met ons meerijden. Onderweg zeg ik hem dat ik Likoni Ferry niet leuk vind en hij biedt aan om mee te gaan tot daarna. We stoppen eerst even bij Bamburi Beach om te tonen hoe ¨echte toeristen¨ hier verblijven en het belangrijkste : eventjes goeiedag gaan zeggen en mijn Kikamba vrienden onder het terras daar. We drinken een theetje achter de schermen en mijn wageni* ervaren wat beachboys zijn. We bestellen wat spulletjes en zullen die later ophalen. De chauffeur neemt het stuur over en leidt ons door allerlei kleine binnenwegen, weg van de grootste drukte op Digo Road naar Likoni ferry. Het is nog even chaotisch als altijd en er is zelfs een ongelukje gebeurd : een GOK2 vrachtauto is gebotst tegen een personenwagen. De personenwagen ziet er niet goed uit en de chauffeur zegt dat het er op zal uitdraaien dat het slachtoffer zelf zal moeten betalen want GOK heeft nooit geld in zulke gevallen. Allez, hop met de bus op de ferry, het valt best mee eigenlijk en we zijn zo aan de overkant. We geven de chauffeur een dikke fooi en hij is blij, en wij ook dat we veilig aan de andere kant zijn. De kustweg is hier aan de zuidkant ook erg druk en smaller dan de weg aan de noordkant. Gelukkig moeten we al snel rechtsaf richting Kwale.
Prachtig landschap door de heuvels. We kopen mango’s en picknicken onder een cashewnotenboom. Zalig.
Er staat een stuk van het uiterst droge gras in brand naast de weg en het spreid zich razendsnel uit. Er vliegen veel bee-eaters boven. Het blijkt helemaal niet ver te zijn, na 21 km zijn we er al ! Dit is dezelfde lodge als de lodge waar ik met Rik en de meiskes gepasseerd ben destijds. Prachtig gebouwd in en om een hele grote boom. Alles in hout.
De takken lopen door je kamer hee.
We checken in en gaan wat rondkijken in de lodge en op het wandelpad door de bomen.

 Als we , en het weer, wat afgekoeld zijn gaan we onze eerste safari doen. Met 20 km per uur rijden we rond in Shimba hills. We zien warthogs,impala’s, sabel antilopen,een ander soort hert waarvan ik de naam nog op moet zoeken, hartebeesten…. het is heel spannend om zo rond te rijden terwijl je van alles kan verwachten.  Een olifant ! Het zijn toch echt wel superbeesten. Amai. Pieter en Mieke ook helemaal happy en netjes rond 18:30 rijden we de gate weer uit naar de lodge. Dat was een geslaagde trip ! Ik heb kunnen fixen dat Ndurya gratis op Ria’s kamer mag slapen en hij schuift ook gewoon bij ons aan tafel om te dineren. We krijgen eerst een voorafje : een ei op een leuke manier gepresenteerd, daarna uiensoep en voor de hoofdgang mogen ze kiezen uit Spagetti, Tilapia vis of T-bone steak. De verschillende lezers van dit blog zullen zich misschien al kunnen voorstellen wie\wat gekozen heeft. Als toetje lekker fruit. Ndurya smult dat het en lust voor’t oog is, hij eet bovendien alles op wat wij niet op kunnen en hij ontploft bijna.
Er komen allerlei dieren beneden de lodge doorlopen : ginet en civet katten, apen, een bush baby,… Als afsluiter gaan we in het uitkijkpunt zitten en zien daar nog een warthog een tijd grazen. De luipaarden verbergen zich in de boom…

Dag 9 1 feb Voor dag en dauw vertrekken we ‘s morgens na een kop theeop safari, de gate is zelfs nog op slot als we er staan om 06:15. Pieter heeft de kaart die in de lodge hangt overgetekend omdat gister bleek dat er geen kaarten meer te koop zijn. Hij navigeert ons langs de delen van het park waar we nog niet geweest zijn. De landschappen zijn ongelofelijk mooi. We zien dezelfde dieren terug en ook nog giraffen , een papa olifant met hele grote slagtanden. Op het hoofste punt van het park hebben we een uitzicht wat niet te beschrijven noch fotograferen valt. Amai wat is het hier mooi. Op de terugweg van Shimba hills, nadat we een lunchpakket hebben meegekregen, loods ik zelf mijn wageni over Likoni ferry (fotoos later) en door Mombasa .

Ik krijg een applaus als we veilig ‘thuis’ zijn.

2 comments

 1. Hallo lieve mensen,,
  Vanuit het koude België toch een warme groet!
  Bedankt om ons zo goed op de hoogte te houden van jullie fantastische avonturen, bijna niet te geloven. Ook voor Pieter en Mieke een uitzonderlijke belevenis denk ik, dankzij Ria.
  Wat een geluk om Ria te ontmoeten via internet. Zou er echt wel graag bij geweest zijn!
  Voor ons gaat het gewone leventje door, met de ijzige koude en vanaf morgen weer motregen. ‘t Zal wennen zijn bij thuiskomst met veel heimwee daarna.
  Egypte is waarschijnlijk ook wel tot bij jullie doorgedrongen, trouwens heel Noord-Afrika staat op z’n kop. We hopen hier op een vredevolle oplossing.
  We wensen jullie een heel fijne terugreis, zonder problemen onderweg. Vergeet je warme jas niet terug boven te halen.
  Met héél veel lieve groeten en een dikke bedankt voor Ria.
  Lutgart

  Like

  • Hoi Lutgart,
   We konden in Kenya wegens niet-belgisch-like internet niet reply’n op jullie comments. Er is niets dankzij Ria; ik denk dat je dat ff verkeerd begrepen hebt, maar Pieter en Mieke zullen het je wel uitleggen !
   De laatste rest van het blog volgt nog !
   Groeten
   Monique

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s